LG V60 ThinQ wordt op 6 september gelanceerd

Voor dit jaar heeft LG wederom een vlaggenschip in de pijplijn zitten. het gat ditmaal om de V60 ThinQ met een dubbel scherm. Het is de tegenhanger van de Galaxy Fold en de Huawei Mate X. Zo kun je de V60 ThinQ ook gewoon openklappen, echter krijg je dan de beschikking over een tweetal aparte schermen in plaats van een doorlopend scherm.

Schermen

De dubbele schermen zijn het absolute middelpunt van deze nieuwe V60 ThinQ. Standaard heb je de beschikking over een enkel scherm, maar je kunt eenvoudig de smartphone openklappen waarna je de beschikking hebt over een tweetal schermen. Al eerder werd deze techniek toegepast in de V50 ThinQ 5G. Dit laatste model is echter nooit in Nederland in de verkoop gegaan.

De dubbele schermen stellen jou in staat om makkelijk te multitasken, maar daarnaast leest het ook gewoon net wat makkelijker. Aangezien het 2 seperate schermen zijn is de bezel rondom wel goed zichtbaar. Zodra je de V60 ThinQ dus openklapt heb je niet de beschikking over een volledig groot scherm zoals wij de laatste tijd zien bij dergelijke smartphones. Een groot voordeel van deze manier is de kostprijs en stevigheid. De V60 ThinQ zal slechts een fractie gaan kosten in vergelijking met de smartphones met een volledig scherm. Ook is de scharniertechniek een stuk steviger en betrouwbaarder.

Als aanvulling op het bovenstaande zal de V60 ThinQ ook nog worden uitgerust met een soort derde scherm. Feitelijk is het een scherm binnen een scherm waarop de tijd en datum wordt weergegeven. Vooralsnog is het onduidelijk of er ook notificaties op zichtbaar zullen zijn.

Verleden

LG heeft een ruime historie met dubbele schermen. De eerste smartphone met dubbel scherm had boven het hoofdscherm een klein extra scherm ingebouwd. Hier kon je makkelijk de notificaties op terug zien evenals de tijd en datum. Als experiment heeft de fabrikant ook nog een tijd nagedacht over een smartphone met zowel een scherm aan de voorzijde als aan de achterzijde. Dit concept is helaas nooit doorgezet al kon je je natuurlijk wel afvragen wat hier het werkelijke nut van zou zijn.

De LG V60 ThinQ borduurt verder op de eerder gelanceerde V50 ThinQ 5G. Dit model is dan in Nederland niet uitgekomen, maar het bescheiden succes smaakt naar meer. De V60 ThinQ zal dus zeker zijn weg gaan vinden naar de Nederlandse winkels. Voor zover het nu bekend is zal hij op 7 september het levenslicht gaan zien op de IFA in Berlijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.