KPN start medio 2020 met het aanbieden van e-sim

Een vertraging in een frequentie voor 5G kan volgens KPN ook voordelen hebben.

Na Simyo zal ook het moederbedrijf KPN dit jaar nog starten met het aanbieden van e-sim. Dit maakt de provider bekend in een blogpost die is terug te vinden op de zakelijke website. Deze zomer wil de telecomprovider nog starten met het aanbieden van deze alternatieve simkaart. Een exacte datum communiceert KPN helaas nog niet.

Onduidelijkheden

In de bewuste blogpost wordt gesproken over de komst van e-sim. Opmerkelijk genoeg is de blogpost enkel op het zakelijke gedeelte van KPN terug te vinden. Het is derhalve onduidelijk of e-sim ook voor consumenten beschikbaar zal komen. Een exacte datum lijkt de provider nog niet te hebben. Zo wordt in ditzelfde bericht gesproken over ‘naar verwachting medio 2020’. Een woordvoerder van KPN bevestigd de komst van e-sim, maar ook deze woordvoerder kan nog geen exacte datum kenbaar maken. Deze lancering hangt van een aantal factoren af.

Simyo

Zoals bekend heeft de dochteronderneming Simyo al geruime tijd e-sim in hun assortiment. De techniek maakt het allemaal dus wel mogelijk, maar de integratie is wat lastiger. Bij KPN kijken ze daarom nauwlettend naar de dochteronderneming alvorens ze de stap maken. Het lijkt er echter op dat de vraag voldoende is om het ook bij KPN aan te gaan bieden. Bij Simyo is de e-sim beschikbaar voor elke klant. Bij KPN lijkt het er nu op dat ze dit enkel aan zakelijke klanten willen aanbieden, al zegt de blogpost natuurlijk nog niet alles.

Geruchten e-sim KPN

Al langere tijd gaan er geruchten rond dat KPN ook e-sim wil opnemen in hun dienstenpakket. Dat Simyo hierbij het proefkonijn is geworden lijken de geruchten enkel maar te bevestigen. Andere bronnen wisten eerder te melden dat KPN in Q3 met deze nieuwe digitale simkaart wil komen. Dit gerucht komt overeen met de tekst van KPN zelf. Als wij spreken over medio 2020 kunnen wij gerust juli tot en met september invullen. Ergens in deze maanden zal KPN dan vermoedelijk ook met het aanbod komen.

Welke ondersteuning KPN zal aanbieden is nog onbekend. De provider ondersteunt nu alleen nog e-sims voor iot-apparaten. Vanaf februari wordt bij Simyo de Apple iPhone ondersteunt met e-sim en sinds kort ook enkele Android smartphones. Het is goed mogelijk dat het moederbedrijf ook deze brede ondersteuning zal geven aan hun klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De iPhone 12 komt beschikbaar in een nieuwe kleur en verschillende schermformaten.

iPhone 12 wordt mogelijk rond Black Friday gelanceerd

Volgend bericht
De Exynos 992 zal mogelijk zijn intrede maken in de Galaxy Note 20.

Galaxy Note 20 Plus camera wordt beter dan de S20-serie

Gerelateerde berichten
Total
1
Share