Mobiele telefoons

Senifone is de perfecte smartphone voor ouderen!

Senifone S1, de perfecte seniorentelefoon

Ben jij op zoek naar een nieuwe smartphone voor je moeder en/of vader of voor je opa en/of oma? Dan is wellicht de Senifone de oplossing. Deze nieuwe smartphone is erg laagdrempelig in zowel de aanschaf als in het gebruik. Dit laatste is misschien nog wel de beste reden om deze smartphone serieus te overwegen. Zoals de naam het al doet vermoeden hebben wij het hier echt over een seniorentelefoon.

Duidelijke knoppen

De Senifone is voorzien van speciale software, die zich kenmerkt door grote knoppen, gebruiksvriendelijke software & apps, SOS-knop, voorgeïnstalleerde apps, zoals Whatsapp, Facebook, CoronaCheck, en nog veel meer! Hierdoor blijft het gebruik van deze diensten erg laagdrempelig en kan een oudere altijd overweg met de smartphone. De beschikking hebben over account is dus niet noodzakelijk voor een goede werking. Het belangrijkste is dat ze natuurlijk op deze manier altijd bereikbaar blijven.

Tevens zijn deze apps makkelijk gecategoriseerd in folders, zodat deze makkelijk toegankelijk zijn, en je deze dus niet hoeft te zoeken.

SOS knop

De Senifone beschikt over meerdere SOS knoppen, zoals op het startscherm en aan de zijkant van de Senifone. Deze knoppen kunnen gemakkelijk ingesteld worden, om bijvoorbeeld vrienden / familie te bellen of een bericht te sturen, in het geval van nood.

Bekende speler als basis

De Senifone is gebaseerd op bestaande hardware om de stabiliteit te bieden daar waar belangrijk. Dit zorgt er voor dat de nadruk op de speciaal ontwikkelde software ligt. De Senifone is gebaseerd op een Xiaomi Redmi 9A. Zoals de echte gadgetfreak weet is Xiaomi al jaren een belangrijke speler en pionier op het gebied van telecom. Je hebt dus ook een betrouwbare smartphone in handen.

Updates omtrent de veiligheid en het systeem zijn, dankzij deze grote speler, ook gegarandeerd.

Versies Senifone S1

Zoals je mag verwachten bij een dergelijk eenvoudige opzet, speciaal voor senioren, is de Senifone ook in een enkele versie beschikbaar. Hierdoor blijft het overzichtelijk en kan iedereen de smartphone makkelijk bestellen. Vergelijken is dus niet meer nodig, want de smartphone zelf is gewoon al goed. Toch hebben wij even voor het gemak de onderstaande specificaties op een rij gezet.

Senifone S1
Scherm6,5″inch scherm (IPS LCD), 1600 x 720 pixels
Werkgeheugen2 GB werkgeheugen
CameraGroothoek (13 MP) 4208 x 3120 pixels
Selfiecamera (5 MP) 2592 x 1944 pixels
Opslagruimte32 GB
Accu5000 mAh
ConnectieWiFi, 4G, Bluetooth, GPS, Dualsim
SoftwareAndroid 10, met automatische updates
Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

  2 Comments

  • Avatar voor jan vink
   jan vink 14 mei 2023

   Kunnen jullie niet eens de goede specificatie tonen?
   Hoe is het beeldscherm? pixels
   Is het een android telefoon?
   Hoelang updates?

  • Avatar voor Paul Herps
   Paul Herps 15 mei 2023

   Hallo Jan,

   Wij hebben de informatie opnieuw onder de loep genomen en de gevraagde informatie voor je opgezocht.

   De informatie over het beeldscherm staat er nu bij, maar het is onduidelijk hoe lang de updates zullen blijven. Standaard wordt Android 10 vanuit de doos geleverd, maar inmiddels zijn wij bij versie 13. De basis is en blijft een fabrikant die hun updates consequent doorvoert, dus ik verwacht dat Android 12 na opstarten zeker beschikbaar zal zijn. De veiligheidupdates zullen sowieso nog geruime tijd doorlopen, want dit zijn fabrikant inmiddels wel verplicht vanuit de EU.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.