Alcatel Mobiele telefoons

Alcatel 3L, 1S en 1L zijn weer opgefrist

Drie vernieuwde smartphones bij Alcatel.

TCL heeft vandaag een drietal nieuwe Alcatel smartphones gelanceerd. Helemaal nieuw zijn deze overigens niet. De typenummers zijn al bestaand, maar alle modellen hebben gewoon een frisse update gekregen in de hardware. Wij nemen jullie dan ook graag mee in de nieuwe line-up voor 2021 van Alcatel.

Alcatel 3L

De goedkope Alcatel 3L ligt in maart 2021 in de winkel ligt voor € 149, -. De smartphone biedt een behoorlijke lijst met specificaties voor het geld en is eigenlijk de duurste Alcatel-telefoon die op CES is aangekondigd.

TCL heeft gekozen voor een octa-core MediaTek-chipset voor de binnenkant met een kloksnelheid van 1.8 Ghz en heeft deze gecombineerd met 4 GB RAM en 64 GB opslag. Andere varianten zijn niet gepland, maar de Alcatel 3L ondersteunt wel microSD-kaarten tot 512 GB.

Een batterij van 4000 mAh die wordt opgeladen via een micro-USB-poort, zorgt ervoor dat het 6,2- inch display met inkepingen, dat dunne randen en een dikkere kin biedt, de hele dag door blijft werken. De Alcatel 3L draait standaard op Android 11.

Als je de smartphone omdraait, zie je een rechthoekige cameramodule in de linkerbovenhoek. Het bevat een 48 megapixel hoofdcamera met ondersteuning voor autofocus, een 2 megapixel dieptesensor en een 2 megapixel macro-shooter. Er is ook een selfiecamera van 8 megapixels.

De Alcatel 3L wordt verkocht in de kleuren blauw en zwart. Het is het melden waard dat de telefoon een vingerafdrukscanner aan de achterkant heeft.

Alcatel 1S

Onder de Alcatel 3L zit de Alcatel 1S, die dezelfde MediaTek-processor bevat als zijn duurdere broer of zus. De Alcatel 1S heeft enkele bezuinigingen op andere gebieden, zoals de camera aan de achterzijde.

Concreet behoudt de telefoon de 2-megapixel macro- en dieptesensoren, maar vervangt hij de 48-megapixel-hoofdcamera door een 13-megapixel-alternatief. De selfiecamera is gedowngraded naar een implementatie van 5 megapixels.

Wat de binnenkant betreft, is de eerder genoemde chipset gekoppeld aan 3GB RAM en 32GB opslag met de mogelijkheid om uit te breiden via microSD-kaarten tot 512GB. Je vindt er ook een batterij van 4000 mAh die opnieuw wordt opgeladen via een micro-USB-poort.

De Alcatel 1S zal naar verwachting volgende maand in de schappen liggen voor € 109,-. Er zijn momenteel twee kleuren gepland: zwart en blauw.

Alcatel 1L

De Alcatel 1L is niet goedkoper dan zijn Alcatel 1S-broer, maar is in plaats daarvan gericht op de Latijns-Amerikaanse markt en heeft een verkoopprijs van 2699 Mexicaanse peso’s, wat neerkomt op ongeveer $ 135 in de VS. Deze versie zullen wij dus niet tegenkomen in Nederland.

Dit apparaat heeft een 6,1-inch scherm met inkepingen en voert Android 11 (Go Edition) direct uit de doos uit. De reden voor dit laatste is dat het wordt geleverd met 2 GB RAM en een quad-core MediaTek-chip gebruikt.

Desalniettemin biedt Alcatel zijn klanten nog steeds 32 GB opslagruimte met de mogelijkheid om dat uit te breiden met maar liefst 128 GB met een microSD-kaart. U kunt al die opslagruimte gebruiken om te profiteren van de camera’s aan de achterzijde.

Voor de telefoon is gekozen voor een 13 megapixel hoofdcamera, die vergezeld gaat van een 2 megapixel dieptesensor voor betere bokeh-foto’s. Het biedt ook een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm, zodat u naar uw video’s kunt luisteren zonder te betalen voor een Bluetooth-hoofdtelefoon.

Net als bij de andere twee telefoons, heeft de Alcatel 1L een vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.