Alcatel 5V ziet het levenslicht

Dit jaar heeft Alcatel al enkele smartphones op de markt gebracht en de Alcatel 5V wordt daar nu aan toegevoegd. De Alctel 5V is een midrange smartphone met enkele mooie specificaties. Zo beschikt de nieuwe telg in de familie over een 6.2 inch touchscreen. Hierdoor is het een van de grootste schermen die momenteel leverbaar is in het midrange segment.

Ontwerp

Over het geheel genomen neemt de Alcatel 5V alle laatste designtrends over. Zo beschikt ook deze smartphone aan de bovenzijde van het scherm over een notch. Zowel aan de boven- als onderzijde van het 6.2 inch scherm zien wij nog een redelijk dikke bezel. Aan de achterzijde is de Alcatel 5V voorzien van glas en zien wij ook de vingerafdrukscanner in het midden hiervan terug. In de hoek zien wij dan weer de camera’s terug. Alles goed bekeken is de Alcatel 5V geen spectaculaire smartphone. Toch is de glazen achterzijde een unieke feature in deze prijsklasse en biedt het goede kansen om andere smartphones af te troeven. Het grote scherm doet natuurlijk ook wonderen en hiermee weet de Alcatel 5V zich prima te onderscheiden.

Specificaties

Als wij direct naar het camerawerk gaan kijken beschikt de Alcatel 5V over een 12 megapixels camera aan de achterzijde. Deze wordt ondersteund door een 2 megapixels sensor. Beide lensen worden bijgestaan door een LED-flitser. Aan de voorzijde heeft de Alcatel 5V de beschikking over een 8 megapixels camera. De smartphone heeft de beschikking over een MediaTek Helio P22 chipset in combinatie met 3 GB werkgeheugen. Voor de interne opslag heb je standaard de beschikking over 32 GB. Dit laatste geheugen is echter nog wel verder uit te breiden middels een microSD-slot. Standaard zal de Alcatel 5V worden geleverd met Android 8.1 en een immense 4000 mAh accu. Door deze grote accu weten wij in ieder geval wel dat de standbytijd van deze smartphone hoog zal zijn. Waar veel fabrikanten afscheid nemen van de 3.5 mm jackplug heeft deze smartphone deze aansluiting alsnog aan boord. Voor de muziekliefhebbers dus een prima smartphone.

Prijs en beschikbaarheid

Later deze maand zal de Alcatel 5V beschikbaar gaan komen. De adviesprijs bedraagt € 199,- en hiermee troeft de Alcatel vele andere modellen goed af. Alcatel heeft bevestigd dat hij beschikbaar komt in de kleuren blauw en zwart. Op de meegeleverde foto is echter ook een grijze variant terug te zien. Of deze later beschikbaar komt of exclusief voor andere markten is blijft nog onbekend.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.