Alcatel lanceert de Alcatel 3L, 1S, 1V en de nieuwe 1B.

Alcatel lanceert de vernieuwde 3L, 1S, 1V en de 1B

Als je het aanbod van Alcatel al kent zullen de Alcatel 3L, de Alcatel 1S en de Alcatel 1V jou al bekend voorkomen. Deze modellen zijn dan ook vernieuwd door de fabrikant. Enkel de Alcatel 1B is werkelijk een nieuwe smartphone. Als je op zoekt bent naar een high-end smartphone kun je beter even verder zoeken naar een ander model. Wanneer je een erg betaalbare smartphone zoekt moet je zeker het onderstaande verder lezen.

Alcatel 3L

De vernieuwde Alcatel 3L is het ‘topmodel’ van dit viertal. De smartphone beschikt onder andere over een triple-camera aan de achterzijde. De hoofdcamera is een 48 megapixels camera. Deze hoofdcamera wordt dan nog bijgestaan door een 5 megapixel ultrabreedhoeklens en een 2 megapixels macrolens. Al om al is het eigenlijk geen gekke configuratie voor een dergelijke smartphone.

De Alcatel 3L wordt geleverd met een 6.22 inch IPS HD+ 19:9 display. Voor de rekenkracht heeft men gekozen voor de MediaTek MT6762 chipset met 4 GB werkgeheugen. Voor de opslag is er standaard 64 GB beschikbaar, maar dit is eventueel nog verder uit te breiden. Standaard zal de Alcatel 3L geleverd worden met Android 10.

De smartphone moet dit kwartaal nog beschikbaar komen in de kleuren Chameleon Blue, Dark Chrome of Agate Green. De adviesprijs zal in Nederland rond de € 170,= tot € 190,= liggen.

Alcatel 1S

Een stap lager op de ladder komen wij de Alcatel 1S tegen. Deze smartphone beschikt ook over een triple-camera, maar de hoofdcamera moet flink wat inleveren op fotokwaliteit. Op deze smartphone is de hoofdcamera ‘slechts’ een 13 megapixel lens. Voor het scherm heeft men gelukkig gekozen om deze gelijk te houden in vergelijking met de Alcatel 3L.

Onderhuids zien wij wel wat andere verschillen. Zo wordt de Alcatel 1S uitgeleverd met de minder krachtigere MediaTek MT6762D en heb je de beschikking over 3 GB werkgeheugen. Voor de opslag zul je het ook met minder moet stellen. Standaard wordt de smartphone geleverd met 32 GB opslag.

De Alcatel 1S is vanwege al het bovenstaande natuurlijk wel weer wat goedkoper. De verwachting is dat de adviesprijs uit zal komen op ongeveer € 130,= tot € 150,=. Je hebt dan nog wel de vrije keuze uit de kleuren Agate Green of Power Grey.

Alcatel 1V

De vernieuwde Alcatel 1V staat nog een trede lager op de ladder. Deze smartphone wordt geleverd met een dualcamera. Voor de camera’s mag je het model vergelijken met de Alcatel 1S, echter dan wel zonder de macrolens. Op het gebied van de chipset kun je nog steeds op de configuratie rekenen die wij al in de Alcatel 1S zien. De 1V wordt echter geleverd met slechts 2 GB werkgeheugen. Deze smartphone is uiteraard weer goedkoper, maar Alcatel heeft besloten om dit model niet in Nederland uit te brengen.

Alcatel 1B

De nieuwe Alcatel 1B is het absolute budgetmodel van dit viertal. Verwacht dan ook niet al te veel van deze smartphone. Als je op zoek bent naar een goedkope smartphone is dit echter wel een prima keuze. Zo wordt de Alcatel 1B geleverd met een 5.5-inch 720 x 1440 pixel display. Voor de rekenkracht kun je reken op een quad-core CPU op een QM215 chipset, 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag.

De specificaties verklappen direct dat deze Alcatel 1B onder het Android Go programma valt. Dit model wordt dus geleverd met het lichtgewicht Android 10 Go besturingssysteem. Deze smartphone zal ook in Nederland op de markt komen. Voor deze smartphone moet je rekenen op een adviesprijs van rond de € 80,= tot € 100,=. Je hebt dan de keuze uit de kleuren Prime Black en Pine Green.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1141

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.