Huawei begint met grote GPU Turbo-update. Zit jouw toestel er bij?

Huawei heeft aangekondigd dat ze beginnen met de uitrol van de GPU Turbo-update. De fabrikant heeft een lijst samengesteld van toestellen die de update kunnen verwachten en wanneer deze worden uitgerold. Op dit moment gaat het dus om een 14-tal modellen die vanuit Huawei de update krijgen op grafisch gebied.

Toestellen

Zoals verwacht krijgen eerst de vlaggenschepen van de fabrikant de update. Deze update zal in augustus starten. In september zullen veel andere, goedkopere, modellen volgen. In november kunnen gebruikers van een ouder type high-end smartphone nog hun update verwachten.

Model
Regio
Datum update
Europa, Rusland, Azie, Midden-Oosten, Afrika
Augustus 2018
Europa, Rusland, Azie, Midden-Oosten, Afrika
Augustus 2018
Wereldwijd
September 2018
Nova 2i
Wereldwijd
September 2018
Wereldwijd
September 2018
Europa, Azie, Midden-Oosten, Afrika
September 2018
Y9 2018
Wereldwijd
September 2018
Mate 9 en Mate 9 Pro
Wereldwijd
November 2018
P10 en P10 Plus
Wereldwijd
November 2018

GPU Turbo-update

De langverwachte update omhelst vooral op grafisch gebied veel verbeteringen. Volgens de fabrikant kan de gebruiker na de update rekenen op 60% efficienter gebruik van de grafische processor en is de processor ruim 30% zuiniger. De nieuwe update, GPU Turbo genaamd, zal ook zaken rondom AR en VR sterk verbeteren. Ook de prestatie van het grafische gedeelte binnen EMUI wordt volgens de fabrikant met deze update verbeterd.

Op dit moment is er nog weinig bekend over de update. De claims zijn er wel vanuit de fabrikant, echter is er nog niets op papier bewezen. Wij zijn eigenlijk wel benieuwd of iemand deze update heeft geïnstalleerd in de aankomende maanden of hij of zij iets merkt van deze update. Laat het ons maar weten!

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.