De nieuwe Alcatel 3X en Alcatel 1V zijn zeer betaalbare smartphones

Alcatel 3X en Alcatel 1V twee nieuwe budget smartphones

De IFA heeft zojuist zijn deuren geopend en de eerste aankondigingen hebben inmiddels plaatsgevonden. Het wat minder bekende Alcatel heeft inmiddels twee modellen gelanceerd op de beurs. Het gaat om de zeer betaalbare Alcatel 3X en de Alcatel 1V. Tussen al het geweld van high-end smartphones vallen deze twee smartphones gek genoeg toch op.

Alcatel 3X

Wanneer je een klein budget hebt, maar toch een smartphone zoekt is deze Alcatel 3X een prima keuze. De smartphone beschikt over een 6.52 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1600 x 720 pixels. Aan de bovenzijde zien wij de selfiecamera in een soort waterdruppel in het scherm weggewerkt zijn. Aan de onderzijde is de Alcatel 3X nog voorzien van een tamelijk dikke bezel. Verwacht geen in-display vingerafdrukscanner. Om de prijs te drukken is deze gewoon aan de achterzijde weggewerkt. Aan deze zelfde achterzijde zien wij overigens een drietal camera’s terug.

De camera is dan het meest verrassende aan de Alcatel 3X. De hoofdcamera heeft een maximale resolutie van 16 megapixels. Deze lens wordt bijgestaan door een 8 megapixels ultrabreedhoeklens en een 5 megapixels dieptesensor. Voor de selfies is er een 8 megapixels camera beschikbaar. Het is zeker niet het beste wat op de markt beschikbaar is, maar ook zeker geen slechte configuratie.

Voor de rekenkracht heeft Alcatel de keuze gemaakt voor een octa-core MediaTek processor. Deze wordt bijgestaan door 4 GB of 6 GB werkgeheugen. De standaard opslag wordt dan respectievelijk 64 GB of 128 GB. Dit laatste is nog verder uit te breiden met nog eens 128 GB middels een microSD-kaart.

De Alctel 3X is zeker geen verkoophit of succesnummer. Wanneer je echter hoort wat zijn adviesprijs is begin je wel achter je oren te krabben. Voor slechts € 149,- heb je deze smartphone al in bezit. Zo heb je toch een fatsoenlijke smartphone met een groot scherm en drie camera’s aan de achterzijde in bezit. Zeker geen slechte deal in dat opzicht.

Alcatel 1V

Het kan natuurlijk nog altijd goedkoper. De fabrikant bewijst dit met de nieuwe Alcatel 1V. De smartphone wordt geleverd met een 5.5 inch touchscreen met een maximale resolutie van 960 x 480 pixels. Standaard zal Android Go worden geleverd op de Alcatel 1V. Enkele aangepaste Google-apps zullen daarnaast meegeleverd worden. Het zal je dan ook niet verbazen dat het meest standaard model met slechts 1 GB werkgeheugen geleverd wordt. Er komt echter ook een versie met 3 GB werkgeheugen.

Voor het camerawerk hoef je de Alcatel 1V ook zeker niet aan te schaffen. Zowel aan de voorzijde als achterzijde heeft de fabrikant een 5 megapixels camera ingebouwd. Hier houdt het dan ook snel op met spannende verhalen over deze nieuwe smartphone. Hier is de prijs dan ook naar, want voor € 79,- kun je de smartphone al in bezit hebben. Voor dat geld hoef je dus ook niet veel te verwachten. Als je bereikbaar bent en soms een foto kunt maken is het vaak al genoeg. Dat biedt deze Alcatel 1V precies aan.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.