Simyo ondersteunt nu ook e-sim op Android

Onbeperkt mobiel internet is er nu ook voor prepaidklanten.

De virtuele provider Simyo is per vandaag begonnen met de ondersteuning van e-sim op Android smartphones. Tot op heden was het enkel mogelijk om de e-sim te gebruiken op iPhones. De nieuwste ‘simkaart’ wordt al vanaf februari bij de provider ondersteunt. Met de ondersteuning van Android is het voor vrijwel iedereen bereikbaar.

Ondersteuning

Zoals eerder gezegd werden de meest recente iPhone’s per februari al ondersteunt met e-sim. Deze virtuele simkaart is voor elke nieuwe klant te bestellen, maar geldt ook voor bestaande klanten. Hierbij maakt het niet uit of je een SIM-Only abonnement hebt van Simyo of prepaidklant bent. De virtuele provider noemt als ondersteunde telefoons de Samsung Galaxy Fold, S20-serie en de Motorola RAZR, maar ook de Samsung Galaxy Z Flip en recente Google Pixel-modellen ondersteunen de virtuele simkaart.

Nog niet elke Android smartphone is direct geschikt voor e-sim. De smartphone moet namelijk ook over een speciale chip beschikken om deze functie überhaupt te kunnen ondersteunen. Van de bovengenoemde modellen beschikt elke smartphone nog over een fysiek simkaartslot, behalve de RAZR. Dit laatste model ondersteunt enkel de e-sim. Door het weglaten van de fysieke simkaartslot is er intern meer ruimte beschikbaar voor andere hardware.

Simyo vs KPN

Je mag het gerust opmerkelijk noemen dat de ondersteuning van e-sim juist bij Simyo start. Je had kunnen stellen dat het moederbedrijf KPN deze tamelijk nieuwe dienst als eerste zou uitrollen. Toch is niets minder waar. KPN heeft al eens eerder aangegeven dat men in dit geval liever even de kat uit de boom kijkt. Door gebruik te maken van het dochterbedrijf Simyo kan men eventueel kinderziektes makkelijk opsporen en oplossen.

Mocht de e-sim daadwerkelijk een succes zijn zal het moederbedrijf ongetwijfeld deze dienst alsnog aanbieden. Op dit moment is het echter Simyo die met de eer zal strijken. Op de website van Simyo kun je alles eens rustig nalezen en kun je bekijken welke smartphones ondersteunt worden voor deze nieuwe simkaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Huawei logo

Handelsembargo Huawei treft nu ook Apple

Volgend bericht
De P Smart S wordt een betaalbare smartphone met hoogwaardige specificaties.

Huawei P Smart S getoond in renders

Gerelateerde berichten
Total
1
Share