Providers T-Mobile Tele2

T-Mobile en Tele2 gaan verder als Odido

T-Mobile en Tele2 gaan verder als Odido

T-Mobile Nederland heet voortaan Odido. Het telecombedrijf gaat verder als onafhankelijk Nederlands merk en maakt van onbeperkt bellen en internetten de standaard. Ook de merknaam Tele2 wordt vervangen door Odido.

Odido gaat andere koers varen

Het bedrijf wil onder de vlag van Odido een andere koers varen dan onder de naam T-Mobile. “Bij Odido staat niet de technologie centraal, maar draait alles om de mensen”, zegt CEO Søren Abildgaard. Dat moeten klanten vooral gaan merken in de dienstverlening van Odido.

Zo krijgt de provider een verbindingsservice, waarmee klanten zich bij Odido kunnen melden als hun bereik slecht is. Dat gaat voorlopig telefonisch, maar kan binnenkort ook via een app. Verder zegt het bedrijf voor zijn klantenservice minder te willen leunen op automatische antwoorden en juist te willen focussen op menselijk contact, ook buiten kantooruren en in het weekend.

“Alle telecomproviders doen nu min of meer hetzelfde”, zegt commercieel directeur Tisha van Lammeren van Odido. “Als je kritisch naar je eigen producten en diensten durft te kijken, realiseer je dat het anders moet. Mensen zijn bezorgd over de veiligheid op het internet, vinden onbeperkt internet of glasvezel prijzig en de klantenservice bellen blijft een ongemak.”

Databundel

Bij Odido worden onbeperkt data en bellen de standaard. “Iedereen moet altijd in verbinding kunnen staan en zich geen zorgen hoeven maken om datalimieten”, zegt de provider.

Daarom komen er nieuwe abonnementen met onbeperkt mobiel internet. Odido biedt vier verschillende Unlimited-abonnementen met onbeperkt bellen en internetten aan. De verschillen zitten in de snelheden van de geboden abonnementen. Die gaan van 10 megabit per seconde tot 1 gigabit per seconde.

Dat duurste Sim Only-abonnement kost 49,50 euro per maand. Het goedkoopste is 27,50 euro per maand. Er zijn ook nog mobiele abonnementen zonder onbeperkte bundels.

Ook is nog onduidelijk wat de herpositionering van T-Mobile en Tele2 betekent voor bestaande klanten. Overigens verdwijnen niet alle merken van het bedrijf. Zo blijven Simpel en Ben actief. Verder blijft Tele2 Thuis voorlopig bestaan, maar dat product gaat uiteindelijk eveneens over in Odido.

Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.