LG Rollable voor het eerst goed in beeld gebracht.

LG Rollable voor het eerst getoond in teaservideo

Dat de LG Rollable er aan zit te komen was inmiddels wel duidelijk. De fabrikant heeft vandaag enkele toespraken gehouden in verband met de CES die in Las Vegas wordt gehouden. Hierbij werd hun nieuwste innovatie kort getoond, maar nog niet besproken.

Tabletachtige ervaring

Het product, dat in de schappen zal verschijnen als de  LG Rollable, wordt in de teaser eerst getoond met een tabletachtige ervaring. Het krimpt vervolgens in een veel traditioneler en hanteerbaarder smartphone-achtig formaat. 

Zoals zichtbaar in de hieronder ingesloten video, schuift het scherm in en uit de rechterzijde. Dat stelt gebruikers in staat om op elk moment eenvoudig toegang te krijgen tot hun favoriete ervaring zonder de extra bulk die wordt geleverd bij opvouwbare telefoons, zoals de Galaxy Z Fold 2 .

Het oprolbare mechanisme in de telefoon zou ook een constante spanning op het grote scherm moeten houden, wat betekent dat de LG Rollable die lastige plooien op het scherm kan vermijden die te zien zijn op opvouwbare telefoons. 

LG Rollable eerste oprolbare smartphone

Rapporten suggereren dat de LG Rollable, onderdeel van LG’s Explorer-project, zijn internationale debuut zal maken in maart 2021. Prijsinformatie is niet gedeeld, maar verwacht niet dat het goedkoop zal zijn.

Andere bedrijven zoals TCL en Oppo werken aan oprolbare smartphones en hebben concepten getoond. Maar geen van beide bedrijven heeft plannen aangekondigd om hun apparaten op de markt te brengen, dus de LG Rollable is misschien wel de eerste in de handel verkrijgbare oprolbare smartphone ter wereld.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.