Apple Mobiele telefoons

Apple iPhone SE 4 pakt de XR als basis

Apple iPhone SE 4 gebaseerd op de iPhone XR.

De volgende iPhone SE 4 kan al volgend jaar worden aangekondigd en is gebaseerd op het ontwerp en de specificaties van de iPhone XR, behalve voor de upgrades van de rekenkracht. Dit tipte Jon Prosser tijdens de Geared Up-podcast met Andru Edwards & Jon Rettinger.

Logisch alternatief

Ter herinnering: de iPhone XR was destijds een betaalbaar, maar nog steeds zeer capabel alternatief voor het vlaggenschip iPhone XS met een groter scherm. Het had hetzelfde iPhone X-geïnspireerde ontwerp met een inkeping, samen met gebarennavigatie en Face ID, en dezelfde A12 Bionic-systeemchip. Het 6,1-inch scherm was echter een LCD-scherm in plaats van het OLED-paneel dat een intrede maakte op de duurdere modellen in de X-serie.

Met andere woorden, het was een vreemde vogel, en dat geldt ook voor de iPhone SE 2023 als hij er op dezelfde manier uitziet. De iPhone XR heeft echter een inkeping en dit is de eerste keer dat Apple afdwaalt van het fysieke ontwerp van de startknop voor de budget SE-serie.

Apple iPhone SE 4 in een notendop

 • 6,1-inch, 1792 x 828 pixels, 19,5:9-verhouding, 326 PPI-weergave
 • 4nm Apple A16-processor
 • 4 GB RAM
 • 12 MP hoofdcamera met f/1.8 diafragma en 1,4 micron pixels
 • 7 MP camera aan de voorzijde
 • 2942 mAh-batterij, draadloos opladen

Als de iPhone SE 4 inderdaad in 2023 wordt geleverd, zou dit kunnen betekenen dat deze een krachtige A16-processor aan boord zal hebben. De XR werd echter goed verkocht vanwege de sterke looks van de smartphone. De onderhuidse rekenkracht kan mogelijk niemand wat interesseren, maar het design juist wel.

Aan de andere kant krijgen ze een 6,1-inch scherm, vergeleken met het huidige 4,7-inch paneel van de iPhone SE 3 en, als Apple bijzonder genereus is, kan het zelfs enkele OLED-panelen van hetzelfde formaat plaatsen, in plaats van het LCD-paneel dat de XR heeft.

Camera-upgrade?

Helaas betekent dit dat er geen upgrade van de cameraset zou zijn en dat de iPhone SE 4 een enkele 12MP-sensor zal hebben om foto’s te maken en video’s op te nemen. Overigens hadden wij ook niets anders verwacht wanneer wij nu spreken over de goedkoopste iPhone.

In ieder geval is dit allemaal slechts een speculatie, en van Jon Prosser zouden we het met een korreltje zout moeten nemen. Zeker gezien de lauwe verkoop van het huidige iPhone SE 3-model, heeft Apple misschien besloten dat het meest betaalbare, meest nostalgische telefoonontwerp ook dringend een upgrade nodig heeft. Er kan dus mogelijk meer in het vat zitten.

Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.