Vaarwel LG, de smartphones zullen gemist worden!

LG heeft vanmorgen officieel aangekondigd dat het de smartphone-branche verlaat. Het bedrijf zei dat het nog steeds zal proberen om zijn inventaris van smartphones van de hand te doen. Het biedt ook serviceondersteuning en software-updates voor zijn bestaande apparaten die een bepaalde periode meegaan, afhankelijk van de regio. Het besluit om uit de branche te stappen is vandaag goedgekeurd door de raad van bestuur van LG. Zes jaar verlies heeft ongeveer $ 4,5 miljard van de boeken van LG weggevaagd.

LG heeft vanmorgen officieel aangekondigd dat het de smartphone-branche verlaat. Het bedrijf zei dat het nog steeds zal proberen om zijn inventaris van smartphones van de hand te doen. Het biedt ook serviceondersteuning en software-updates voor zijn bestaande apparaten die een bepaalde periode meegaan, afhankelijk van de regio. Het besluit om uit de branche te stappen is vandaag goedgekeurd door de raad van bestuur van LG. Zes jaar verlies heeft ongeveer $ 4,5 miljard van de boeken van LG weggevaagd.

Strategisch standpunt

In een persbericht van vandaag zei LG dat zijn “strategische beslissing om de ongelooflijk competitieve mobiele-telefoonsector te verlaten het bedrijf in staat zal stellen om middelen te concentreren op groeigebieden zoals elektrische voertuigcomponenten, verbonden apparaten, slimme huizen, robotica, kunstmatige intelligentie en zakendoen. -to-business-oplossingen, evenals platforms en services.” LG zei dat het tijdens het proces van sluiting van het bedrijf zal samenwerken met zakenpartners en leveranciers. Wat de medewerkers betreft, zullen beslissingen op lokaal niveau worden genomen. LG zegt dat het nog steeds zal werken op mobiele technologieën. 

In de toekomst zal LG zijn mobiele expertise blijven benutten en mobiliteitsgerelateerde technologieën zoals 6G blijven ontwikkelen om het concurrentievermogen in andere zakelijke gebieden verder te versterken. Kerntechnologieën die zijn ontwikkeld tijdens de twee decennia van de mobiele bedrijfsactiviteiten van LG zullen ook worden behouden en toegepast op bestaande en toekomstige producten.

Ook mooie jaren gehad

LG’s betrokkenheid bij de gsm-industrie begon vóór de opkomst van de smartphone. Het bedrijf begon met een reeks klaptelefoons en in 2005 bracht het de VX-9800 clamshell uit die een extern beeldscherm en een intern beeldscherm had. Toen de clamshell openging, had de telefoon een QWERTY-toetsenbord. In gesloten toestand zag het apparaat eruit als een camera. Het jaar daarop lanceerde het een hybride telefoon-mp3-speler, de LG Chocolate.

In december 2006, een maand voor de introductie van de iPhone, kondigde LG de eerste mobiele telefoon met touchscreen aan, de LG Prada. In november 2007 werd de LG Voyager uitgebracht. Het nadeel was dat deze handset met een resistief aanraakscherm wat moeilijker te navigeren was. Het was de eerste feature-telefoon die de WAP-browser schrapte voor een HTML-browser en hij bevatte live televisie, twee schermen en een QWERTY-toetsenbord.

De LG Optimus-serie was een reeks smartphones gemaakt door LG die zowel Windows Mobile als Android draaiden. Na verloop van tijd werd de Optimus G-serie vervangen door de nieuwe LG G2 en dat model bleef LG’s vlaggenschip via de LG G8XThinQ. Deze laatste bood als accessoire een bevestigbaar tweede scherm aan. Omdat LG het moeilijk bleef hebben om zijn collega-Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung te overtreffen, probeerde het iets anders te vinden om de aandacht van de consument te trekken. Een voorbeeld hiervan was de LG Wing van vorig jaar, die uit de doos kwam met een 6,8-inch scherm dat 90 graden draait om een ​​secundair 3,9-inch scherm te onthullen.

LG Rollable

Het einde van de mobiele telefoonactiviteiten van LG betekent dat de oprolbare telefoon van het bedrijf bekrast zal raken. Het bedrijf zei in een verklaring dat de LG Rollable niet langer deel uitmaakt van zijn productstrategie. Vorige maand gingen er nog steeds geruchten over het toestel en een telefoon met het modelnummer LM-R910N van LG had certificering ontvangen voor het gebruik van Bluetooth 5.2. Het apparaat zou zogenaamd (ahem) uitrollen met een 7,4-inch display en een kleiner scherm aan de achterkant. De introductie van de telefoon zou vertraging oplopen door problemen met het oprolmechanisme en vragen over de duurzaamheid van het toestel. Het concept zal helaas niet meer verder uitgewerkt worden en blijft het enkel maar gebaseerd op geruchten.

Einddatum

Hoewel LG verwacht zijn mobiele telefoonactiviteiten tegen 31 juli volledig te sluiten, kunnen de voorraden van sommige telefoons ook na die datum beschikbaar blijven. De grote vraag is wie er in Noord-Amerika terechtkomt bij LG’s 10% van de smartphonemarkt. Op het continent staat LG op de derde plaats na Samsung en Apple. Gezien het feit dat LG-gebruikers bekend zijn met Android, zou het niet verbazen dat Samsung een groot deel van het marktaandeel van LG in de regio verovert. Het wereldwijde aandeel van LG op de smartphonemarkt is slechts 2%. Het leverde vorig jaar 23 miljoen handsets af, vergeleken met de 256 miljoen die Samsung heeft verzonden. In Europa zal het marktaandeel vooral opgeslokt gaan worden door reeds bekende en grotere partijen.

LG probeerde zijn smartphonebedrijf te verkopen aan Vingroupo in Vietnam, maar de twee konden het niet eens worden over de voorwaarden van een deal.

Vertel jouw verhaal over een LG smartphone!

Heb jij ooit een LG smartphone in het bezit gehad? Welke was dit? Wellicht heb je er nog een in bezit. Wij horen graag deze verhalen, want per 31 juli zullen de smartphones van LG defintief verleden tijd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Na lang wachten heeft Google hun Pixel 4 en Pixel 4 XL smartphone gelanceerd.

Google Pixel 6 krijgt eigen chipset

Volgend bericht
Nokia lanceert ineens 6 nieuwe smartphones.

Nokia lanceert ineens 6 nieuwe smartphones

Gerelateerde berichten
Total
16
Share