LG stopt definitief met smartphones

Net toen we dachten dat de LG Rollable-telefoon weer in het spel is , meldt het Koreaanse persbureau  DongA Ilbo  (via Bloomberg ) dat LG’s plannen om zijn verliesgevende telefoonactiviteiten te verkopen deze keer echt zijn mislukt . De bronnen uit de lokale elektronica-industrie hebben getipt dat LG nu van plan is zijn smartphoneafdeling helemaal te sluiten, nadat onderhandelingen met VW en anderen om het te kopen niet zijn gelukt. 

Alles in de ijskast

Als gevolg hiervan zijn niet alleen de plannen om de LG Rollable display-telefoon uit het laboratorium te halen en commercieel op de markt te brengen op ijs gezet, maar ook LG’s volledige schema voor het vrijgeven van de eerste helft van de telefoon; het was de bedoeling om door te gaan met het LG “Rainbow” -concept , een opvolger van de LG Velvet. 

Dit nieuws komt op de hielen na het gerucht van vorige maand dat de LG Rainbow-ontwikkeling is vastgelopen , dus waar rook is, is er waarschijnlijk brand in de plannen van LG om telefoons te maken. De niet nader genoemde officiële bron van de branche vermeldt de redenen voor het hangende besluit van LG om te stoppen op telefoons als volgt:

Zelfs als we rekening houden met de Koreaanse en Noord-Amerikaanse markten, waar de LG Electronics-smartphoneactiviteiten blijven bestaan, is het wereldwijde marktaandeel ongeveer 1%, dus het is moeilijk om een ​​koper te vinden die tegen een hoge prijs kan kopen.

LG smartphones waren aan het bloeden

Jammer, want LG heeft een redelijk goed marktaandeel en merkherkenning als telefoonfabrikant in de VS en heeft ons veel intrigerende apparaten opgeleverd, waarvan de laatste de eigenzinnige LG Wing is , met zijn draaibare vormfactor. LG Wing won commercieel echter niet op de markt en was misschien de laatste spijker in de telefoonkist van LG, zo blijkt.

Het nieuws over het sluiten van de smartphonebusiness en het verplaatsen van zijn middelen naar de auto-, apparaten- en batterijafdelingen binnen LG, zal naar verluidt de komende weken aan zijn werknemers worden aangeboden, en LG’s vertrek uit de telefoonindustrie zou officieel kunnen zijn in april.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.