LG Rollable voor het eerst goed in beeld gebracht.

Ontwikkeling LG Rollable is stopgezet

LG plaagde vorige maand zijn eerste oprolbare smartphone – de LG Rollable – op de CES 2021, voorafgaand aan een verwachte aankondiging in maart. Maar nu heeft LG mogelijk de rem op het project gepompt. Dit weet een Zuid-Koreaanse krant te melden op basis van informatie bij onder andere leveranciers.

Situatie opnieuw beoordelen

De Zuid-Koreaanse publicatie Yonhap News bracht vanmorgen een bericht uit waarin wordt beweerd dat LG zijn leveranciers, waaronder fabrikant van oprolbare displays BOE, heeft gevraagd hun plannen voor de smartphone te onderbreken.

De LG Rollable is nog niet volledig gesloopt. Er wordt aangenomen dat LG de situatie beoordeelt. De unieke smartphone, dat deel uitmaakt van het nieuwe Explorer-project, kan verder op de weg alsnog worden geschrapt. Deze beslissing houdt mogelijk verband met het belang van LG om zijn smartphoneactiviteiten te verkopen. Het Zuid-Koreaanse merk bevestigde vorige maand dat alle opties, inclusief een verkoop , op tafel lagen voor zijn mobiele divisie na jaren van slechte prestaties. Tot de potentiële kopers behoorden destijds het Vietnamese conglomeraat VinGroup, Google, Facebook en autofabrikant Volkswagen. Partner BOE zou ook geïnteresseerd zijn in het maken van apparaten onder het merk LG.

LG Rollable op losse schroeven?

Een afzonderlijk bericht suggereert dat LG zijn mobiele divisie zou kunnen behouden, maar het hoogste smartphonesegment zou verlaten, waar het te maken krijgt met harde concurrentie van gevestigde spelers zoals Samsung en Apple, evenals minder populaire merken zoals Google en Oppo. Dit zou betekenen dat de Rollable een van de eerste projecten wordt waar de fabrikant zijn stekker uit zal trekken. Het lijkt er dus sterk op dat in de aankomende periode enkel nog maar betaalbaar en midrange smartphones uit de handen van LG zullen komen.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.