Lancering LG K30 is een feit

De markt voor goedkope smartphones is zeker nog in volle gang. LG bewijst dit nogmaals met de lancering van de nieuwe K30. De smartphone is betaalbaar en beschikt toch over enkele leuke features. Ook in Nederland zal de smartphone beschikbaar gaan komen, al moeten wij nog zeker wachten tot september.

Hardware

De nieuwe LG K30 zal de beschikking gaan krijgen over de Snapdragon 425-chipset. Het is zeker niet de krachtigste chipset die beschikbaar is, maar dit is ook zeker niet het doel van deze smartphone. De K30 is vooral ontworpen om betaalbaar te zijn. Naast deze chipset kun je rekenen op 2 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Deze laatste opslag is eventueel nog verder uit te breiden middels een microSD-kaart.

De K30 is voorzien van een tamelijk groot 5.5 inch touchscreen met een respectabele Full HD+ resolutie. Het schermratio komt hiermee uit op 18:9. Voor een dergelijke smartphone in deze prijsklasse is dat zeker respectabel en waarschijnlijk ook het beste scherm wat je kunt vinden in deze prijsklasse.

Voor het camerawerk kun je aan de achterzijde rekenen op een 13 megapixels camera. Voor de selfies is er een 5 megapixels camera beschikbaar. Voor de accu heeft de fabrikant gekozen voor een 3000 mAh accu. Voor dit kaliber smartphone moet dit meer dan voldoende zijn. Uiteraard kun je verder rekenen op de standaard mogelijkheden voor connectie zoals WiFi, Bluetooth, NFC en GPS.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals eerder gezegd zal de nieuwe LG K30 in september werkelijk beschikbaar gaan komen. Hij zal enkel in de kleur zwart leverbaar zijn. Voor nog net geen € 200,- zal de K30 van eigenaar wisselen. Zoals de CEO van LG al aangeeft is het misschien geen high-end smartphone, je krijgt wel waar voor je geld. En hier heeft hij zeker een punt. Een leuk detail is wellicht dat de K30 momenteel de goedkoopste smartphone is die dit jaar in Zuid-Korea is gelanceerd. Dit geeft wel aan waar de meeste fabrikanten momenteel hun ogen op richten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.