Providers

Alle (in)actieve mobiele providers in Nederland op een rij!

Alle mobiele providers die in Nederland actief zijn (geweest).

We zijn misschien wel klein als land, maar het aanbod van mobiele providers is overweldigend. Vrijwel ieder bedrijf heeft wel eens een poging gewaagd om een graantje mee te pikken in de moordende slag voor de bellende klant. Er zijn dus, naast succesvolle providers, ook een hoop providers ter ziele gegaan. De reden hierachter is vaak logisch te verklaren. Sommige ondernemingen konden de hoge kosten simpelweg niet dragen. Hierbij de lange lijst met alle providers die (wel eens) in Nederland actief zijn (geweest).

* tot 10

  • *bliep
    Deze provider is nog steeds actief en biedt enkel en alleen prepaiddiensten aan in Nederland via het T-Mobile netwerk. Ze bieden een standaard simkaart aan, maar ook een mogelijkheid voor elke maand automatisch opwaarderen voor slechts € 5,- per maand. Bij deze laatste optie zijn ook de belkosten aanzienlijk lager.
  • 2NR
    De provider is opgericht door TeleCombinatie en Elephant Talk en de merknaam stond voor tweede nummer. In januari 2010 konden klanten twee telefoonnummers op een enkele simkaart hebben. Lang heeft het niet mogen duren, want een jaar later werd de MVNO al failliet verklaard.
  • 50+ Mobiel
    Het heeft geen uitleg nodig welke doelgroep deze provider heeft. Men biedt enkel SIM-Only abonnementen aan via hun website. Het netwerk waar men gebruik van maakt is Vodafone. Voor de oudere doelgroep biedt de provider enkele handige video’s aan om bekend te raken met de moderne technologie van tegenwoordig.
  • 88 Mobile
    Voor de Chinese gemeenschap in Nederland is deze provider actief in Nederland op het T-Mobile netwerk. Sinds 2010 is het bedrijf al operationeel en biedt enkel prepaid en SIM-Only diensten aan. Zo kun je bij deze provider door heel Europa bellen met vrienden, kennissen of familie tegen het Nederlandse tarief. De naam heeft een Chinese oorsprong, zo staat 88 of achtentachtig binnen de Chinese cultuur symbool voor ‘geluk en blijdschap’ en ‘fortuin of welvaart’ . Het cijfer Acht (8) wordt gezien als een groot geluksgetal, achtentachtig als het grootste geluksgetal.

A – B

  • ACN Mobile
    Nu handelend onder de naam Joi Telecom. ACN Mobile bood verschillende diensten aan in Nederland, waaronder mobiele telefonie. ACN Mobile heeft zijn mobiele diensten in Nederland na 31 december 2013 stopgezet. Klanten van ACN Mobile werd aangeboden om over te stappen naar het merk hollandsnieuwe.
  • AH Mobiel
    De supermarktketen is ook in het diepe gesprongen met hun eigen MVNO. De verkoop vind voornamelijk plaats in hun eigen supermarkten. AH Mobiel biedt handset inclusief prepay pakketten en een SIM-only pakket (wordt Slim Only genoemd).
  • Aldi Talk
    Sinds 2022 is Aldi Talk niet meer actief in Nederland. Sinds september 2009 konden wij in Nederland ook via de diensten van Aldi bellen met prepaidoplossingen. De diensten zijn overgenomen door L-Mobi.
  • Amatus
    Amatus Communications richte zich op internationale communicatie en richt zich op klanten die naar het buitenland reizen. Gestopt met de diensten in maart 2011.
  • Ay Yildiz
    Het mvno-merk van KPN, gericht op Turkse inwoners, was actief in meerdere landen. Het stopte met het aanbieden van diensten in Nederland vanaf half november 2012.
  • Baron
    Baron richtte zich oorspronkelijk op vermogende particulieren als een luxe- en premiummerk en richtte zich vervolgens opnieuw op algemene zaken. Sinds eind 2011 overgenomen door Youfone.
  • Belcompany Mix
    BelCompany, de telefoonretailer van Vodafone Nederland, lanceerde zijn eigen merk mobiele diensten (aug 2014) op het Vodafone-netwerk. Helaas werd dit geen daverend succes en zijn de activiteiten stopgezet. Zoals je mag verwachten zijn de klanten overgezet naar het Vodafone-netwerk.
  • Ben
    Begin 2008 heeft T-Mobile Nederland het merk BEN opnieuw geïntroduceerd nadat het merk vijf jaar geleden was opgeheven. Sinds eind juni 2013 biedt BEN geen prepapid-diensten meer aan. Ben biedt enkel nog SIM-Only aan, of goedkope abonnementen in combinatie met een smartphone.
    Bekijk het aanbod van Ben
  • Blyk
    Dit is een provider die van origine uit Engeland is over komen waaien. In Nederland heeft Blyk een overeenkomst getekend met Vodafone (in januari 2008) en in mei 2010 gelanceerd als een apart jongerenmerk van Vodafone. Op 1 november 2014 stopte Vodafone Nederland met de diensten onder het merk Blyk.
  • Budget Mobiel
    Deze merknaam is ontstaan nadat de Nuts Groep Robin Mobile heeft overgenomen. Zoals wij het al van Robin Mobile gewend waren, biedt ook Budget Mobiel goedkope SIM-Only abonnementen aan. Je kunt hierbij kiezen uit Onbeperkt of Standaard en hierna moet je enkel nog de keuze maken in de looptijd. Hoe langer het contract mag lopen, des te goedkoper het abonnement ook is.
    Bekijk het aanbod van Budget Mobiel
  • Budgetphone
    Opererend op het netwerk van Vodafone. Het bedrijf biedt enkele SIM-Only abonnementen aan voor particulieren. De werkelijke doelgroep ligt vooral bij de zakelijke klanten, waarbij het bedrijf ook andere communicatiediensten aanbiedt, zoals VOiP.
  • Budgetsim
    Mobile Service heeft een tweede merk gelanceerd, genaamd Budgetsim. Het bedrijf gebruikte het merk al voor enkele van zijn pakketten, maar heeft in januari 2014 stilletjes een apart verkoopkanaal voor Budgetsim geïntroduceerd, met een eigen website. Mobile Service begon als MVNO maar werd eind 2014 overgenomen door Yes Telecom, maar inmiddels is de naam nergens meer te vinden .

C – D

  • Caiway
    Als aanbieder van internet en televisie heeft de aanbieder nu ook mobiele diensten opgenomen in hun dienstenpakket. Je kunt als buitenstaander op hun website enkel kiezen voor SIM-Only. Als je ook klant bent van Caiway kun je ook kiezen voor een smartphone met een goedkoop abonnement. Onder de noemer Stapelkorting kun je dus ook nog eens rekenen op extra korting op de factuur wanneer je ook diensten afneemt bij deze provider.
  • Call4Care
    Een op liefdadigheid gebaseerd ESP-initiatief via MVNE Aspider Solutions, met 4 toonaangevende goede doelen, het Rode Kruis, Amnesty International, de Nederlandse hartstichting en het Nederlandse nationale erfgoedfonds. 15% van de gefactureerde inkomsten wordt gedoneerd aan de betrokken goede doelen. Youfone neemt klanten van Call4care over (sinds juli 2011) en lanceert merk Happybel.nl.
  • Carey Mobile
    SIM-only ESP die goedkoop bellen en koppelingen/donatiemogelijkheden biedt aan liefdadigheidsorganisaties. Elke ontvangen oproep en voicemailuitlezing levert de Carey-klant ook €0,05 op. Eind 2010 zijn klanten overgegaan naar Yiggers.
  • CargoFone
    CargoFone is in 2010 gestart als apart merk van TrendCall. De doelgroep is het nationale en internationale vrachtwagenchauffeursegment. Producten zijn gebaseerd op de eisen van vrachtwagenchauffeurs die regelmatig naar het buitenland reizen. Inmiddels is de MVNO niet meer actief.
  • Chippie
    Chippie (dochteronderneming van UTS) lanceerde prepaid- en postpaid-aanbiedingen met een concept genaamd “chippieland” met dezelfde beltarieven voor bellen in NL en de Nederlandse Antillen. Sinds mei 2010 heeft Lebara het merk Chippie overgenomen en de prepaidklanten overgenomen, terwijl postpaid bij UTS blijft. In november 2010 besloot Lebara het merk Chippie te schrappen en zich te concentreren op het eigen merk. DUTS BV, de telecombedrijfstak in Nederland van UTS, zei dat het zich zal concentreren op de postpaidmarkt door de naam DUTS te gebruiken, maar ook de service van het Chippie-merk voor Postpaid- en Chippie Max-klanten zal voortzetten. Gestopt met het aanbieden van alle mobiele diensten in maart 2011.
  • Choozze
    Choozze is in augustus 2014 in Nederland gelanceerd en gebruikt het T-Mobile netwerk en Elephant Talk als MVNE. Choozze werkt op een ‘freemium’-model, waarbij klanten in eerste instantie 100 minuten, 100 sms’en en 100 MB gratis krijgen. Er kunnen extra bundels worden gekocht en Choozze biedt ook twee abonnementen aan. Choozze is onderdeel van Speak-up. Inmiddels is deze MVNO niet meer actief in Nederland. Hun aankondiging van het stopzetten kun je hier nog eens rustig nalezen.
  • Citytel
    In november 2010 zag Citytel het licht, maar na nog geen 2 jaar moest de stekker weer uit het plan getrokken worden. De doelgroep, jeugd, bleek toch lastiger te zijn dan gedacht.
  • CJP Mobiel
    CJP Mobiel is een dienst gelanceerd door CJP, een aanbieder van jongerenkortingskaarten in Nederland. Helaas heeft het concept nooit zijn verdiende aandacht gekregen en is langzaam weer uit het straatbeeld verdwenen.
  • ClubMobiel
    ClubMobiel is in 2008 gelanceerd door Vespertilio Investments en fungeert als MVNE voor professionele voetbalclubs in de Eredivisie. Huidige klanten waren onder andere: Ajax Mobiel, Ado, Feyenoord, Heracles, NEC, FC Groningen, Vitesse, PSV, NAC, RKC Waalwijk, FC Utrecht en Groningen en VVV Venlo. Helaas heeft het bedrijf de concurrentie niet het hoofd kunnen bieden.
  • Combird
    Zakelijke abonnementen op het netwerk van Vodafone. Inmiddels is het bedrijf niet meer operationeel.
  • Debitel
    Per 30 december 2008 heeft KPN debitel in Nederland overgenomen. Debitel is geen MVNO meer op de Nederlandse markt. Het was een relatief grote speler op de markt, die vooral ook bij de zakelijke klanten goed werd ontvangen. Uniek was onder meer de keuze uit het netwerk, want je kon geruime tijd kiezen of je wilde bellen via het KPN-netwerk of juist bij Vodafone.
  • Deka Mobiel
    DekaMobiel is de mobiele telefoondienst van DekaMarkt. DekaMobiel gebruikt het Vodafone-netwerk. Inmiddels zijn de prepaiddiensten al gestopt en is het netwerk niet meer actief.
  • Dekatel
    Dekatel werd in 1997 gelanceerd op het KPN Netwerk, als reseller van zakelijke proposities voor KPN. Vanaf het najaar van 2011 werden ze een MVNO op de Nederlandse markt en vanaf april 2016 werd het gekocht door KPN’s dochteronderneming Yes Telecom.
  • Delight Mobile
    De Mundio-groep, die het Vectone Mobile MVNO-merk in verschillende landen exploiteert, lanceerde een tweede mobiel merk in Nederland, genaamd Delight Mobile. Het nieuwe merk werd in de zomer van 2011 voor het eerst gelanceerd in het VK en is sindsdien uitgebreid naar Zweden en Oostenrijk. Sinds 2017 is het alleen nog actief in Oostenrijk.
  • Delta Mobiel
    Als aanbieder van internet en televisie heeft de aanbieder nu ook mobiele diensten opgenomen in hun dienstenpakket sinds 2018. Je kunt als buitenstaander op hun website enkel kiezen voor SIM-Only. Als je ook klant bent van Caiway kun je ook kiezen voor een smartphone met een goedkoop abonnement. Onder de noemer Stapelkorting kun je dus ook nog eens rekenen op extra korting op de factuur wanneer je ook diensten afneemt bij deze provider.
  • Dirk Mobiel
    Net als veel andere supermarktketens dacht ook Dirk met de hype mee te kunnen gaan. Sinds 2011 bood de supermarktketen prepaid diensten aan. Inmiddels zijn de activiteiten stopgezet.
  • DobryTel
    DobryTel heeft zijn diensten vanaf december 2012 gelanceerd als een prepaid MVNO voor de Poolse gemeenschap in Nederland en Engeland. Services werden stopgezet in Q2 2014.
  • Dutchtone
    In 1999 komt Dutchtone, naast Ben als fysieke provider op de markt. Het is een samenwerking van verschillende bedrijven en investeerders om de Nederlandse markt te bestormen. Heel lang heeft de naam niet bestaan in Nederland, want in 2003 wordt de naam alweer gewijzigd in Orange en is de naam Dutchtone verdwenen.
  • DUTS
    UTS richtte het bedrijf DUTS BV op toen het in 2006 in Nederland werd gelanceerd en introduceerde de CHIPPIE-service, die goedkope tarieven bood voor mobiel bellen naar met name de Nederlandse Antillen en Suriname. dUTS biedt ook flatfee voip Chippie Max-diensten aan op het vaste telefoonnetwerk van Curaçao. Gestopt met het aanbieden van diensten vanaf mei 2011.

E – F

  • Easer Mobiel
    Nederlandse online winkel voor senioren Easer lanceert een prepaid mobiele dienst genaamd Easer Mobiel. Gestopte diensten Q3 2009.
  • Easytel Mobiel
    In januari 2008 lanceerde Easytel Mobile mobiele diensten op de Nederlandse markt. Gestopt diensten in Q3 2009.
  • EasyVoice Telecom
    Bood zowel vaste telefonie als mobiele telefonie aan. Helaas heeft de concurrentie het bedrijf ingehaald en zijn de diensten niet meer actief.
  • Ecofoon
    In juni 2010 heeft Ecofoon haar diensten met Elephant Talk gelanceerd op het T-Mobile netwerk. In januari 2012 heeft SpeakUp de activiteiten van Ecofoon overgenomen, inclusief de dienstverlening aan klanten van Ecofoon.
  • EDPnet
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Als particulier kun je hier dus geen SIM-Only abonnement of prepaidpakket bestellen.
  • Eilie
    Vaste en mobiele aanbieder gericht op de zakelijke markt. Inmiddels zijn deze diensten stopgezet.
  • Emobiel
    Emobiel is een service speciaal voor lezers van het tijdschrift Reformatisch Dagblad en het tijdschrift Terdege. Begonnen als MVNO, sinds 2018 overgestapt naar reseller Vodafone abonnementen.
  • Enreach
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Als particulier kun je hier dus geen SIM-Only abonnement of prepaidpakket bestellen.
  • Esprit Telecom Mobiel
    In mei 2007 lanceerde EspritXB zijn MVNO-service, Esprit Mobile. In maart 2013 is MVNO overgenomen door Ziggo. Later is de merknaam volledig komen te vervallen.
  • Euphony
    Euphony begon met handelen in het Verenigd Koninkrijk en was actief in verschillende Europese landen. Wegens faillissement van het bedrijf werd Euphony Belgium en het merk verkocht aan Mobistar. De Nederlandse activiteiten zijn overgenomen (mei 2014) door lokale investeerders en uitgesloten van het faillissement van de groep. Hierdoor gingen de diensten in Nederland ongestoord door, via het netwerk van KPN. Het bedrijf werd omgedoopt tot Mobicross en de merknaam Euphony is inmiddels niet meer te zien in het straatbeeld.
  • Expat Mobile
    Een merknaam van TrendCall en specifiek gericht op expats in Nederland. Onder de noemer GoDutch biedt het bedrijf enkel flexibele SIM-Only abonnementen aan. De minimale looptijd is 3 maanden, maar er zijn uiteraard ook contracten van 2 jaar. Uniek in dit verhaal is dat er geen Nederlands bankrekeningnummer noodzakelijk is. Hierdoor kunnen expats relatief eenvoudig toch mobiel bellen in Nederland met een SIM-Only abonnement.

G – H

  • Galaxy Business Networks
    Galaxy Business Networks is een onafhankelijke dienstverlener voor vaste en mobiele diensten. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, onderhoudt en ontwikkelt communicatie-infrastructuren voor bedrijven. De factureringsmogelijkheden zijn volgens het bedrijf de sleutel tot differentiatie van concurrenten. Voorheen was het een reseller, sinds Q3 2010 werd het MVNO maar is inmiddels niet meer actief.
  • GT Mobile
    Extra merk van Lycamobile. In januari 2014 kondigde Lycamobile aan te stoppen met de diensten van GT Mobile in Nederland. Alle GT Mobile-klanten werden overgezet naar Lycamobile.
  • Happybel
    Youfone verwierf Call4care-klanten (sinds juli 2011) en lanceerde een apart merk genaamd Happybel. Inmiddels is het merk niet meer actief in Nederland.
  • Helder Telecom
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Als particulier kun je hier dus geen SIM-Only abonnement of prepaidpakket bestellen.
  • HEMA Mobiel
    Biedt een SIM-only pakket voor prepay-klanten. Gedistribueerd via de succesvolle winkelketen HEMA in Nederland. HEMA geeft bij elke verkochte opwaardeerbon “25% korting” op bellen en sms’en. Inmiddels is het niet meer actief in Nederland.
  • Hi
    Hi was het jongerenmerk van KPN. De hippe en frisse reclames wisten menig jongeren naar hun eigen winkels te krijgen. Inmiddels is de merknaam compleet uit het straatbeeld verdwenen en zijn alle bestaande klanten overgezet naar KPN.
  • Hollandsnieuwe
    Het goedkope Vodafone-merk gelanceerd sinds jan 2011. Via deze provider kun je goedkope SIM-Only abonnementen aanschaffen al dan niet met een smartphone. Eventueel een extra voordeel pakken op het abonnement kan wanneer je ook al Ziggo-klant bent.
    Bekijk het aanbod van Hollandsnieuwe
  • Hyves Mobiel
    Hyves Mobiel gelanceerd als co-brand tussen T-Mobile en Hyves (oktober 2010). Hyves heeft aangekondigd per 1 oktober 2012 te stoppen met het aanbieden van mobiele telecomdiensten via haar MVNO Hyves Mobile.

I – J

  • Internet Overal
     Internet Overal biedt mobiele zakelijke klanten een full service concept op basis van online applicaties, mobiele connectiviteit, IT-services en support. Inmiddels is de MVNO niet meer actief.
  • Jumbo Mobiel
    Klanten van deze supermarktketen kunnen relatief voordelig prepaidbellen via het betrouwbare netwerk van KPN. In tegenstelling tot AH Mobiel, biedt de gele keten dus enkel prepaid aan.

K – L

  • Kruidvat Mobiel
    Klanten van deze drogisterijketen kunnen relatief voordelig prepaidbellen via het betrouwbare netwerk van KPN. Een simkaart is enkel in de winkel te koop en kun je dus nergens verder online kopen.
  • Lebara
    De Lebara Group is een telecommunicatiebedrijf dat diensten levert in veel Europese landen. Zowel prepaid als SIM-Only is in Nederland beschikbaar. Tegenwoordig biedt de provider ook smartphones aan tegen een gereduceerd tarief wanneer er ook een abonnement wordt aangeschaft bij de provider. Vooral mobiel internet lijkt het speerpunt te zijn bij het bedrijf, want je krijgt relatief grote internetbundels en weinig gespreksminuten bij hun abonnementen.
    Bekijk het aanbod van Lebara
  • Limesco
    Mobiel merk dat white-label service van MVNO SpeakUp gebruikt. Limesco onderscheidt zich van andere mobiele merken door klanten volledige controle te geven over de routering van oproepen, sms-berichten en internetgegevens. Limesco bood alleen sim-only postpaid pakketten aan. Inmiddels is het merk niet meer actief.
  • L-Mobi Mobiel
    Heeft vooral veel naam gekregen door de overname van klanten van Aldi Talk. Uniek bij deze provider is dat je jaarbundels kunt aanschaffen. Eenmalig betaal je een bepaald bedrag, waarna er elke maand tegoed wordt bijgeschreven. Het is een verkapte vorm van SIM-Only, echter betaal je het complete bedrag al een jaar vooruit.
  • Lowcall
    Goedkope, op internet gebaseerde, prepaid ESP die eigendom was van de Duitse telecomprovider debitel in oktober 2005. Inmiddels is de provider niet meer actief in Nederland.
  • Lycamobile
    Lycamobile biedt prepaid simkaarten met verlaagde internationale beltarieven, gericht op gebruikers die normaal gesproken een telefoonkaart gebruiken om naar het buitenland te bellen. Nog steeds biedt het in Nederland diensten aan op het netwerk van KPN. Er is keuze uit prepaid of SIM-Only, waarbij de focus nog steeds ligt op internationaal bellen. Net als bij L-Mobi biedt Lycamobile oplossingen aan om het abonnement voor het gehele jaar alvast te betalen. Dit levert wel een heel erg leuk voordeel op.

M – N

  • Maxitel
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Als particulier kun je hier dus geen SIM-Only abonnement of prepaidpakket bestellen.
  • Miles2Call
    Miles2Call is een prepaid mobiele belservice die Air Miles als betaalmiddel gebruikt. Om lid te worden, de simkaart te activeren en Air Miles toe te voegen.  Miles2Call richt zich op vrouwen boven de 40 en jongeren tussen 12 en 18 jaar. Miles2Call werkt samen met de Nederlandse Air Miles organisatie en maakt gebruik van het mobiele netwerk van KPN. Helaas heeft het bedrijf inmiddels wel zijn activiteiten stopgezet, maar het groen aspect binnen het bedrijf is nog wel duidelijk zichtbaar. Inmiddels werkt het bedrijf samen met Beneko om refurbished smartphones een tweede leven te geven.
  • Mobicross
    Euphony NL werd na een management buy-out (2014) omgedoopt tot Mobicross en in 2017 overgenomen door Youfone.
  • Mobile Service
    Begonnen in 2003 als Service Provider, daarna doorgegroeid naar volledige MVNO status via het KPN Netwerk en sinds eind 2014 overgenomen door Yes Telecom/KPN.
  • Mobile Vikings
    MVNO actief in België en Polen, was ook actief in Nederland maar verliet de markt in november 2015. 
  • MobileCare Safe-sim
    Bood abonnementen aan via het netwerk van T-Mobile. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief in Nederland.
  • Mobilised06
    MVNO gericht op het MKB-segment. Inmiddels niet meer actief in Nederland.
  • Motto Communications
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • Mtel
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • MTV Mobile
    Een MVNO die gestart is door de enorme populariteit van de muziekzender MTV. Sinds 2014 is het merk in Nederland echter niet meer actief.
  • My Dad’s Phone Company
    Zeker een vreemde naam voor een MVNO, maar hij bestond echt! Het was onderdeel van Dexcom Holdings NV, het moederbedrijf van t for telecom, Dixons, Dynabyte, Harmony, NedConcepts en Coolblue. Inmiddels bestaat het bedrijf niet meer.
  • Nederland Mobiel
    Bood goedkopere SIM-Only abonnementen aan. Plotseling leek het bedrijf echter van de aardbodem te zijn verdwenen en er is nooit meer wat van gehoord.
  • NLD Mobiel
    In december 2011 werd deze prepaidprovider op de Nederlandse markt gelanceerd. Commercieel gezien zagen klanten pas in 2012 de eerste tekenen van het merk. De MVNO was gericht op het etnische segment, met lage USP-prijzen, zowel nationaal als internationaal. In september 2013 bevestigde T-Mobile Nederland dat NLD Mobile niet meer op haar netwerk zit. Hierna ging het snel bergafwaarts met de provider.
  • Norea Mobile
    Norea mobile is in april 2011 in Nederland gelanceerd en bood telecomdiensten aan de etnische markt. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.

O – P – Q

  • One Central
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen.
  • OneXS
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • OpenMobile
    Bood prepaidoplossingen aan voor consumenten via het netwerk van T-Mobile. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • Orange
    De naam Orange ontstaat in 2003 als het bedrijf Dutchtone overneemt. Het van oorsprong Franse telecombedrijf wil ook graag een graantje meepikken van de Nederlandse markt. Heel lang heeft Orange als naam niet gewerkt in Nederland. In 2008 neemt T-Mobile het bedrijf en het complete netwerk over. De naam Orange verdwijnt en zal voor altijd in de geschiedenisboeken verdwijnen om nooit meer terug te keren.
  • Ortel Mobile
    Ortel Mobile is in Nederland gelanceerd en biedt telecomdiensten aan de etnische markt via het netwerk van KPN. Ortel biedt enkel de mogelijkheid voor prepaid bellen op hun netwerk. Je hebt altijd dubbel beltegoed. Wanneer je dus bijvoorbeeld voor € 10,- opwaardeert, krijg je € 20,- beltegoed. Inmiddels biedt het bedrijf ook mobiel internet aan via hun prepaiddiensten.
  • Pocos
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Als particulier kun je hier dus geen SIM-Only abonnement of prepaidpakket bestellen.
  • PostNL
    Het Nederlandse postbedrijf PostNL startte eind maart 2012 met een MVNO. In oktober 2013 is PostNL Mobiel gestopt met het aanbieden van zijn service aan nieuwe klanten.
  • PrioCom
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Als particulier kun je hier dus geen SIM-Only abonnement of prepaidpakket bestellen.
  • Qick
    Prepaid ESP-onderneming van de Macintosh-retailgroep, Halfords & BelCompany, die SIM-only-pakketten en handset-pakketten aanbiedt. Qick zal officieel de Nederlandse MVNO-markt verlaten. In maart 2010 stopte het met het aanbieden van sim only postpaid-pakketten en vanaf 23 februari 2011 stopt het met het aanbieden van zijn prepaid-service.

R – S

  • Rabo Mobiel
    Rabo Mobiel is onderdeel van de multichannelstrategie van de Rabobank. De Rabobank is begin 2013 gestopt met de verkoop van telefoonabonnementen en telefoons. 
  • Raffel Mobiel
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Als particulier kun je hier dus geen SIM-Only abonnement of prepaidpakket bestellen.
  • Redworks
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Als particulier kun je hier dus geen SIM-Only abonnement of prepaidpakket bestellen.
  • Relieve Mobile
    Bood prepaidoplossingen aan voor consumenten via het netwerk van KPN. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • Robin Mobile
    Is overgenomen door de Nuts Groep en doorgegaan onder de naam Budget Mobiel.
  • SB Business Communicatie
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Per 1 januari 2023 zijn de activiteiten overgenomen door Axoft.
  • SeniorFoon
    Bood SIM-Only aan voor consumenten via het netwerk van Vodafone. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • Simpel
    De MVNO startte in 2007 en werd in 2010 overgenomen door T-Mobile Nederland. Simpel handhaafde haar eigen management en structuur binnen T-Mobile en de managers hebben geldschieters gevonden om het bedrijf uit te kopen. Vanaf augustus 2014 weer zelfstandig MVNO en vanaf december 2020 overgenomen door T-Mobile.
    Bekijk het aanbod van Simpel
  • Simyo
    Pre-paid, low-cost, SIM-only MVNO gelanceerd. 100% eigendom van KPN. Gestart in Duitsland, later uitgerold in België, Nederland, Spanje en Frankrijk. Simyo is een van de grote spelers op de markt als het gaat om SIM-Only abonnementen. Vooral de lage kosten en het no-nonsense beleid hebben het bedrijf naar hoogte gebracht. Inmiddels is het bedrijf ook meermaals gekroond als beste uit de test.
    Bekijk het aanbod van Simyo
  • Sizz
    Sizz is een co-branded mobiel aanbod van Vodafone en RTL Nederland, onderdeel van entertainmentbedrijf RTL Group. Gestopt in juni 2014.
  • Skilje
    Bood SIM-Only aan voor consumenten via het netwerk van KPN. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • Sollie
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Als particulier kun je hier dus geen SIM-Only abonnement of prepaidpakket bestellen.
  • SOS Mobiel
    Mobiel merk van TrendCall gericht op ouderen. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief
  • SpeakUp
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Het merk heeft in het verleden meerdere netwerken beheert onder een andere naam. Deze netwerken bestaan helaas niet meer. Als particulier kun je hier dus geen SIM-Only abonnement of prepaidpakket bestellen.
  • Stipte
    Het Nederlandse management heeft Scarlet Telecom, een Nederlandse triple play ISP, gekocht van Belgacom. Met de nieuwe eigenaren gaat het bedrijf voortaan in Nederland door het leven als Stipte en zal het zich meer gaan richten op het zijn van een full-service kwaliteitsleverancier dan op het profileren als prijsvechter. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • Stunt Mobiel
    In april 2011 lanceerde ClubMobiel een mobiel merk genaamd Stunt Mobiel voor webshop GSMStunter.nl, die een ‘eigen mobiel merk’ wilde hebben, vooral om haar webshopklanten te bereiken. Dit bood helaas te weinig klanten en inmiddels is het netwerk niet meer actief.

T – U

  • Talkline
    Net als Debitel was Talkline gericht op de zakelijke markt met verschillende mobiele abonnementen. Langzaam aan won Debitel steeds meer de gunst van de ondernemer en was Talkline de eerste die hun activiteiten stop zette in Nederland. In een later stadium volgde ook Debitel.
  • TAM ONE
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen. Als particulier kun je hier dus geen SIM-Only abonnement of prepaidpakket bestellen.
  • Tele2
    Tele2 betrad de Nederlandse markt in 1997 als alternatieve aanbieder op de vastelijnmarkt en lanceerde zijn mobiele activiteiten in 2001. Vanaf 2015 werd het MNO in Nederland en vanaf 2019 fuseerde het met T-Mobile.
    Bekijk het aanbod van Tele2
  • Telefoon Totaal
    ESP richt zich op residentiële en zakelijke segmenten, pre-paid en post-paid aanbiedingen, via MVNE Aspider Solutions. Gestopt met diensten vanaf februari 2011.
  • Telespectrum
    De Nederlandse zakelijke provider Telespectrum heeft een nieuwe zakelijke MVNO gelanceerd (maart 2011). Telesspectrum biedt haar nieuwe vast-mobiele telefoniedienst BroadMobile aan in de markt. Overgenomen door Vodafone in april 2012.
  • Telesur
    Suriname gevestigde operator Telesur is MVNO op de Nederlandse mobiele markt. Het bedrijf mikt op de 330.000 mensen uit Suriname of met een Surinaamse achtergrond in Nederland. Telesur werkt samen met drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister voor de distributie van zijn mobiele diensten. Via hun eigen website kun je ook eenvoudig in het bezit komen van een simkaart of een bundel aanschaffen / opwaarderen.
  • Telfort
    Na een roerige periode is Telfort helaas geen merknaam meer in het Nederlandse straatbeeld. Na een overname door KPN is de merknaam na een half jaar ook verdwenen en zijn alle klanten overgegaan naar KPN.
  • Tibbaa
    Bood SIM-Only aan voor consumenten via het netwerk van KPN. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • Tismi
    Wel geregistreerd als MVNO, maar het is nooit van de grond gekomen. Inmiddels is het bedrijf ook niet meer geregistreerd.
  • Tjeepst
    Een nieuwe Nederlandse MVNO Tjeepst was van plan om lagere beltarieven aan te bieden in ruil voor advertenties. Het bedrijf kon het niet lanceren.
  • TLN Mobiel
    MVNO Mobiel TLN stopte per 17 juni 2013. Alle diensten en klanten gingen naar Telfort Zakelijk.
  • Toggle Mobile
    Lycamobile lanceerde een derde merk in Nederland (na Lycamobile en GT Mobile). Inmiddels is dit merk ook gestopt met bestaan.
  • Tok Toe Mie
    Debitel Nederland en drogisterijketen Kruidvat hebben een nieuwe prepaid mobiele dienst gelanceerd, genaamd Tok Toe Mie, gericht op jongeren. Inmiddels bestaat het merk niet meer.
  • Tommy Telecom
    ESP biedt een SIM-only abonnementsservice voor leden van aangesloten liefdadigheidsorganisaties. Eigendom van Dijk Producties, die ook eigenaar is van Annie Connect, een in- en outbound callcenter dat alleen voor andere goede doelen werkt, via MVNE Elephant Talk Communications. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • Transatel
    Gericht op internationaal bellen bood het bedrijf goedkope mobiele oplossingen aan. Inmiddels is het bedrijf ter zielen gegaan.
  • TrendCall
    SIM-only ESP gericht op expats. Het heeft onder andere netwerken gehad onder de naam TrendCall, SOS Mobiel, CargoFone en SeniorFoon. Het bedrijf is nu enkel nog actief met Expat Mobile. Klanten van de bestaande netwerken zullen hier ook naar overgezet worden.
  • Tringg
    6GMobile heeft een nieuwe MVNO gelanceerd in Nederland op het netwerk van KPN genaamd Tringg. De MVNO biedt SIM-only diensten aan met onbeperkt bellen en sms’en voor een vast bedrag. Klanten en merk is in maart 2011 overgenomen door KPN, vanaf mei 2011 worden klanten gemigreerd naar het merk Simyo.
  • Truphone
    Truphone richt zich op zijn wereldwijde netwerk via zijn eigen netwerkinfrastructuur (points of presence zijn onder meer: ​​Londen, New York, Amsterdam, Sydney, Californië en Hong Kong) en partnerschappen met andere operators. Het biedt een internationale Sim met meerdere identiteiten die naadloos overschakelt om te werken als een lokale Sim, dankzij e-SIM technologie. Je kunt bij Truphone alleen data-abonnementen aanschaffen.
  • UPC
    In Oostenrijk maakt UPC mobile gebruik van het netwerk van 3 Austria, maar het merk verdwijnt in 2019 na de overname van UPC Austria door T-Mobile Austria. In Hongarije wordt het mobiele aanbod van UPC na de overname nu bediend door Vodafone. Datzelfde is in Nederland gebeurd.

V- W

  • Van der Valk Mobiel
    Net als veel andere supermarktketens dacht ook Van der Valk met de hype mee te kunnen gaan. De hotelketen bood SIM-Only abonnementen aan. Inmiddels zijn de activiteiten stopgezet.
  • Vectone Mobile
    Vectone Group is een in Londen gevestigde mobiele dienstverlener. In januari 2008 werd de MVNO Vectone Mobile gelanceerd in Nederland en stopte eind juli 2018.
  • VrieService
    Overgenomen door Yes Telecom (2017)
  • VvAA Mobiel
    Bood SIM-Only aan voor consumenten via het netwerk van KPN. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • Wireless Circle
    MVNO alleen voor studenten. Biedt ook data abonnementen aan. Wireless Circle is onderdeel van TLN Mobile, dat per 17 juni 2013 is gestopt. Alle diensten en klanten gingen naar Telfort.

X – Y – Z

  • XS4All
    Bood naast internet ook mobiele abonnementen aan. Inmiddels is de dienstverlening gestopt na een overname door KPN.
  • Yellow Mobile
    Bood SIM-Only aan voor consumenten via het netwerk van T-Mobile. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • Yes Telecom
    Yes Telecom UK is omgedoopt tot Vodafone Partner Services. Yes Telecom Nederland is overgenomen door KPN.
  • Yiggers Mobile
    ESP biedt goedkope SIM-Only abonnementen, geen contractduur en een beperkte selectie goedkope handsets, genaamd Yiggers Carefree. Inmiddels is het bedrijf niet meer actief.
  • Youfone
    Een van de grote MVNO’s van Nederland en nog steeds actief. Grote concurrenten zijn onder andere Simpel en Simyo.
    Bekijk het aanbod van Youfone
  • Zetacom
    Volledig gericht op de zakelijke klant biedt het verschillende communicatiediensten aan, waaronder mobiel bellen.
  • Ziggo Mobiel
    Ziggo lanceerde Ziggo mobiel in september 2013. Het is alleen beschikbaar voor Ziggo-klanten en omvat het gebruik van de Ziggo-hotspots en zijn mobiele groothandelspartner Vodafone. Ziggo was eerder actief op de mobiele markt voordat ze hun nieuwe MVNO lanceerden en alleen mobiele breedbanddiensten aanboden via een MVNE Aspider. Door de fusie met Vodafone zet Ziggo Mobiel vanaf april 2017 zijn mobiele diensten stop ten gunste van Vodafone.
Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.