T-Mobile Nederland is overgenomen.

T-Mobile Nederland verkocht aan investeerders

Deutsche Telekom en Tele2 hebben voor 5,1 miljard euro T-Mobile Nederland verkocht aan het Britse Apax en het Amerikaanse Warburg Pincus. Dit hebben alle betrokken partijen vandaag kenbaar gemaakt. De overname betreft een van de grootste telecomovernames in Nederland.

T-Mobile is groot

In Nederland is T-Mobile een van de grootste partijen. Naast mobiele telefonie biedt de telecomprovider ook vaste diensten aan. Het bedrijf telt nu 700.000 klanten die gebruik maken van deze vaste diensten. Voor mobiele telefonie zijn er 6,9 miljoen klanten in het bestand die verspreid zijn onder de merken T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel.

Bestaande klanten zullen niets merken van deze overname, aldus de Amerikaanse investeerder. De merknamen zullen blijven bestaan en de strategie zal blijven bestaan.

Glasvezel

Voor de aankomende periode zal de nadruk vooral op de vaste diensten komen te liggen. Hiervoor is een samenwerking opgezet met Open Dutch Fiber. In de komende vijf jaar wil het bedrijf ruim een miljoen huishoudens op glasvezel aansluiten.

KPN is al langer bezig met de aanleg van glasvezel. Het bedrijf zegt tot eind 2025 het aantal huishoudens dat is aangesloten op glasvezel te verdubbelen. De Zeeuwse provider Delta wil in 2025 twee miljoen huishoudens hebben aangesloten.

Nieuwe wet kan overname stoppen

Sinds dit jaar is er een nieuwe wet aangenomen waarbij grote overnames nog gestopt kunnen worden door de overheid. De minister van Economische Zaken kan de deal tegenhouden als door de overname de continuïteit van de dienstverlening in gevaar komt. Het is de vraag of het zover zal komen, aangezien de partijen al duidelijk hebben afgesproken dat de dienstverlening blijft bestaan zoals deze nu ligt.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.