Deutsche Telekom zet T-Mobile Nederland in de verkoop

Volgens bronnen bereid Deutsche Telekom de verkoop voor van T-Mobile in Nederland. Al eerder had het moederbedrijf plannen om de provider in Nederland te verkopen. Deze deal ging helaas niet door. Volgens verschillende bronnen moet de verkoop tussen de 4 en 5 miljard euro opleveren.

Private investeerders

Deutsche Telekom heeft zijn pijlen nu gericht op private investeerders. Een overname door de concurrenten KPN of Vodafone heeft weinig zijn. De overname zou namelijk nooit goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteit. Het is daarom logisch dat T-Mobile Nederland nu van de hand gedaan wordt aan private investeerders. Deze investeerders moeten dan echter wel een portemonnee trekken waarin ongeveer vier tot vijf miljard euro in zit.

Geen groei meer mogelijk

Volgens bronnen gaat T-Mobile Nederland in de verkoop, omdat er geen verdere groei meer in de onderneming mogelijk is. De provider kan niet de grootste of een-na-grootste provider in Nederland worden en KPN en Vodafone blijven hierdoor nog steeds de grootste partijen.

Dit laatste komt voornamelijk door het tamelijk kleine vaste netwerk wat T-Mobile in Nederland aanbiedt. De provider mag dan wel de grootste mobiele provider zijn, maar het levert aanzienlijk veel in op het vaste netwerk. Op dat vlak zou nog geïnvesteerd kunnen worden, maar hier lijkt geen brood meer in te zitten.

T-Mobile al eerder in de etalage

Deutsche Telekom heeft in het verleden al vaker pogingen ondernomen om T-Mobile Nederland van de hand te doen. Het moederbedrijf gaf toen aan dat de provider ‘strategisch niet relevant’ is. In 2019 gingen er al weer geruchten rond dat de provider wederom in de verkoop zou gaan nadat het vijf jaar geleden niet was gelukt. Bij die mogelijke verkoop mislukte het, omdat men het niet eens kon worden over de verkoopsom.

Het is de vraag of Deutsche Telekom op korte termijn een nieuwe koper weet te vinden. In dat opzicht hebben providers geen last van de coronacrisis en lijken ze er zelfs goed op te varen. Wij houden deze ontwikkeling uiteraard nauwlettend in de gaten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.