Alle geruchten over de Galaxy Note 10

Tot nu toe is de Galaxy Note 10 nog een van de grote afwezigen in het rijtje van nieuwe modellen in de high-end Galaxy-serie. Dat het model gaat komen staat vrijwel zeker vast, alleen wat kunnen wij er van gaan verwachten? Samsung heeft immers te kennen gegeven dat het niet meer het ultieme vlaggenschip zal worden, dit is voorbestemd aan de nieuwe Galaxy Fold.

Ontwerp

De geruchten gaan in de rondte dat de nieuwe Galaxy Note 10 wellicht ook een opvouwbare smartphone gaat worden. Er zijn meerdere redenen waarom wij hier aan twijfelen. De Galaxy Fold moet het absolute topmodel zijn voor 2019 en met de komst van een opvouwbare Galaxy Note 10 zou dit voorrecht plotseling zijn verdwenen.

De Galaxy Fold zit nog in een opstartfase en de verschillende unieke technieken zijn nog erg kostbaar. Uiteraard moet Samsung ook geld verdienen aan smartphones en hierdoor zou de Galaxy Note 10 gewoon onbetaalbaar worden.

In onze ogen wordt de Galaxy Note 10 gewoon een directe opvolger van de huidige Note 9, echter dan wel met de laatste technieken in de huidige S10-serie. Zo kunnen wij ook een uitsparing in het scherm gaan verwachten voor de camera. Daarnaast zal het nieuwe model, in vergelijking met zijn voorganger, nog kleinere bezels hebben waardoor het scherm wederom groeit. Een in-display vingerafdrukscanner is natuurlijk nu wel een vereiste en zal zeker aanwezig zijn.

Scherm

De grote vraag is natuurlijk hoe groot het scherm nu werkelijk zal zijn. Hier liggen de geruchten nu nog ver uit elkaar. Toch kun je wel een aardige schatting maken welke schermafmeting de Galaxy Note 10 zal krijgen. De Galaxy S10+ beschikt momenteel over een scherm van 6.4 inch en de versie met 5G-ondersteuning beschikt maar liefst over een scherm van 6.7 inch. De Galaxy Note 10 zal in ieder geval dit laatste model qua schermgrootte moeten verslaan. Een scherm van ongeveer 6.75 inch is dus zeker goed mogelijk.

Hardware

De geruchten gaan dat de Galaxy Note 10 standaard 5G zal gaan ondersteunen. De smartphone zal dan standaard uitgerust gaan worden met de nieuwe Exynos 9825-chipset. Of er een tweetal modellen op de markt gaan komen met standaard 4G en een model voor 5G is uiteraard nog steeds goed mogelijk. Wij hopen stiekem dat Samsung zich wil voorbereiden op de toekomst en slechts een model uitbrengt welke gewoon standaard 5G voorbereid is.

Volgens geruchten zal het nieuwe moel uitgerust gaan worden met 12 GB werkgeheugen. Dit is wellicht overdreven, maar de Galaxy Note 10 moet zich op veel vlakken onderscheiden.

Camera

De nieuwe Note zal de beschikking gaan krijgen over een viertal camera’s aan de achterzijde. De setup zal vergelijkbaar zijn met de huidige S10+, echter dan kunnen wij wellicht nog wel rekenen op verbeterde camera’s en software. Op dit vlak is er nog weinig bekend. De vermoedens liggen dan ook meer in lijn van wat de fabrikant eerder heeft gedaan met deze modellen.

Nieuwe accu

De Galaxy Note 10 kan wellicht de eerste smartphone worden die overstapt op een nieuwe type accu. Tot op heden zijn wij Li-Ion accu’s gewend. Volgens bronnen werkt de fabrikant nu aan accu’s die werken op basis van grafeen. Er zijn drie redenen waarom deze accu wel eens voor een revolutie kan gaan zorgen. Dit nieuwe type accu kan 45% meer capaciteit opslaan. Daarnaast kan deze accu vijf maal sneller laden en ze zijn niet gevaarlijk explosief.

De komst van deze nieuwe type accu kan dus een grote doorbraak betekenen en de nieuwe Note is mogelijk de eerste smartphone met dit nieuwe type accu.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Galaxy Note 10 zal net als zijn voorganger net na de zomer gelanceerd gaan worden. Wij hebben voorlopig geen reden om aan te nemen dat dit vertraagd zou zijn. Als wij de prijzen van alle huidige modellen er naast leggen zal de nieuwkomer vermoedelijk een prijskaart gaan krijgen van rond de € 1100,-. Hiermee is het model wel iets duurder dan zijn voorganger, maar uiteraard ook weer een stuk luxer met meer mogelijkheden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.