Google Pixel 3a kan wel eens heel prijzig worden

Binnenkort kunnen wij de ‘lite’-versies gaan verwachten van de huidige Pixel 3 smartphones van Google. De Pixel 3a zal in eerste instantie verkocht gaan worden in Amerika, maar een oversteek naar Europa staat ook gepland. Deze modellen zullen echter niet goedkoop worden volgens laatste geruchten.

Pixel 3a

Volgens bronnen zal de nieuwe Pixel 3a een adviesprijs krijgen die rond de € 450,- gaat liggen. Hiermee is het plotseling weer een dure smartphone geworden in vergelijking met andere smartphones in deze prijscategorie. Voor deze prijs krijg je de beschikking over een Pixel 3a met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Een duurder model met meer werkgeheugen en meer opslag zal er waarschijnlijk niet in zitten. Zijn grotere broer, de Pixel 3a XL, beschikt namelijk over 6 GB werkgeheugen. Het is onwaarschijnlijk dat het goedkoopste model zijn duurdere broer zal overstijgen in specificaties.

Kleuren

Inmiddels is het ook bekend geworden dat beide modellen in drie verschillende kleuren beschikbaar gaan komen. Zo kunnen wij de standaard kleuren zwart en wit gaan verwachten. In de wandelgangen wordt ook gesproken over een kleur die ‘Iris’ wordt genoemd. Volgens deze zelfde bronnen zal deze kleur het beste vergeleken worden met paars. Of ook deze drie kleuren in Europa beschikbaar gaan komen is nog onbekend. De derde kleur kan namelijk ook exclusief aangeboden worden in bepaalde landen.

Hardware

Volgens de laatste geruchten zal de Pixel 3a de beschikking gaan krijgen over de Snapdragon 670-chipset. Andere geruchten spreken ook over de komst van de Snapdragon 710-chipset. Deze chipset zal wellicht zijn intrede maken in de grotere Pixel 3a XL. De kleinere variant krijgt de beschikking over een 5.6 inch touchscreen en zijn grote broer mag het doen met een 6 inch touchscreen. Aan de achterzijde treffen wij een 12 megapixels camera aan en voor de selfies is er een 8 megapixels camera beschikbaar.

Beide modellen kunnen wellicht hun intrede maken op de Google ontwikkelaarsconferentie. Vooralsnog is er nog geen officiele datum bekend gemaakt vanuit de fabrikant. Het is dus ook goed mogelijk dat beide modellen op een ander moment worden gelanceerd.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.