Google Mobiele telefoons

Foto’s van de Google Pixel 7a duiken op met dikke schermranden

De eerste foto's van de Google Pixel 7a duiken op.

De Pixel 7a, wat volgens ons de volgende en mogelijk laatste telefoon uit de serie van Google zal heten, is nog zeker vijf maanden verwijderd, maar iemand heeft al afbeeldingen gelekt van zijn DVT-eenheid (Design Validation Test). De midrange-telefoons van Google zijn uitgeklede versies van hun vlaggenschip-tegenhangers, dus het is geen verrassing dat het Pixel 7a DVT-model op de Pixel 7 lijkt, zoals een camerabalk die de sensoren prominenter laat zien.

Camera’s Pixel 7a

Daarover gesproken, de telefoon heeft nog steeds een opstelling met twee camera’s en geen drievoudige camera-array met een telefoto-eenheid, zoals sommige geruchten hadden aangegeven. De foto’s komen ook overeen met eerder gelekte renders, dus op dit moment lijkt het niet waarschijnlijk dat de Pixel 7a een telecamera zal hebben. Eerdere geruchten gingen ook al dat de Pixel 7a een keramische body zou krijgen, maar dat lijkt niet het geval te zijn.

De telefoon zal naar verwachting een 64 MP hoofdsensor en een 13 MP ultrawide camera hebben. Dat is niet alleen een stapje hoger dan de Pixel 6a die wordt geleverd met een 12,2 MP hoofdcamera en een 12 MP ultrawide camera, maar ook de Pixel 7 die is uitgerust met een 50 MP primaire camera en een 12 MP ultrabrede eenheid. Op dat gebied biedt de Pixel 7a dus flink wat waar voor zijn geld.

Overige opvallende zaken

De Pixel 6a heeft enorme randen en het bedrijf heeft de randen van zijn opvolger niet ingekort, wat nogal een domper is. 

Andere geruchten zijn onder meer een vloeiender 90Hz-scherm, draadloos opladen en ondersteuning voor Bluetooth LE Audio voor een betere geluidskwaliteit. De Pixel 7a zal waarschijnlijk ook worden aangedreven door de Google Tensor G2-chip van de tweede generatie.

De Pixel 7a DVT-foto’s zijn gepost door leaker ShrimpApplePro op Twitter, die ze vond op een Vietnamese Facebook-groep. DVT is een van de laatste ontwerp- en ontwikkelingsfasen, dus het lijkt erop dat het ontwerp van de Pixel 7a is vergrendeld door Google, op voorwaarde dat de afbeeldingen legitiem zijn.

Het vermeende Pixel 7a-prototype lijkt veel op de Pixel 7, en hoewel in het toestelinfo staat dat het de Pixel 7a is, is het gemakkelijk om deze informatie te vervalsen, dus het is het beste om dit gerucht met de nodige voorzichtigheid te behandelen.

Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.