Apple Mobiele telefoons

Apple iPhone 15 nieuwe renders en kleinere camera

Apple iPhone 15 komt met een volledig nieuw ontwerp.

De iPhone 14 is misschien iets meer dan een half jaar oud, maar veel tech-enthousiastelingen kijken al uit naar de volgende iteratie, die misschien wel een van de beste telefoons is om te kopen in 2023. Misschien wel de grootste reden voor deze opwinding is het geruchten ontwerp veranderingen die Apple dit jaar zal doorvoeren. Volgens de meeste rapporten zal de line-up van de iPhone 15 het uiterlijk van de high-end Pro- en Pro Max-modellen drastisch veranderen. Op basis van alles wat we tot nu toe weten, is 9to5Mac erin geslaagd om een ​​aantal verbluffende afbeeldingen te produceren die het nieuwe uiterlijk van de iPhone 15 Pro laten zien.

Vernieuwd ontwerp

Enkele van de hoogtepunten van het nieuwe ontwerp zijn dunnere randen, haptische volume- en mute-knoppen (afscheid van de Mute Switch) en een geheel nieuw titanium frame met afgeronde hoeken. Wederom zal de cameramodule groter worden, zoals gebruikelijk is geworden bij elk nieuw iPhone Pro-model. Wel wordt de camerabobbel een stuk dunner volgens geruchten.

Een minder opvallende, maar veel belangrijkere aanpassing is de overgang naar een USB-C-poort voor de eerste keer. Hoewel Apple waarschijnlijk nog steeds een manier zal vinden om zijn ecosysteem in ieder geval gedeeltelijk te behouden, lijkt de Lightning-poort voorgoed verdwenen.

Er zijn ook een aantal aanvullende implicaties van het nieuwe ontwerp, waarop 9to5Mac wijst. De iPhone 15 Pro zou iets kleiner moeten zijn dan zijn voorganger, de iPhone 14 Pro, en zou door de afgeronde randen veel beter in de hand moeten liggen.

Ten slotte zal de exclusieve kleuroptie voor het model van dit jaar een vrij donkere tint rood zijn (9to5Mac specificeert de kleurcode – 410D0D). De mooie afwerking wordt gevisualiseerd in een speciale afbeelding. Ter referentie: de nieuwe rode kleuroptie zal de huidige Deep Purple vervangen.

iPhone 15 Ultra met kleinere camerabobbel

In februari plaatste tipgever Ice Universe wat volgens hem de afmetingen waren van de iPhone 15 Ultra. De cijfers gaven aan dat als de cijfers kloppen, het iPhone-model van het topmodel uit 2023 een camerabobbel zal hebben die 0,59 mm of 14,1% kleiner is dan het uitsteeksel van de iPhone 14 Pro Max uit 2022. De iPhone 14 Pro Max heeft een camerabobbel met een gewicht van 4,18 mm, terwijl Ice Universe verwacht dat de bobbel slechts 3,59 mm meet op de iPhone 15 Ultra.

Maar opmerkelijke leaker ShrimpApplePro ging naar zijn Twitter-site om CAD-afbeeldingen van de iPhone 15 Ultra van een fabrikant van hoesjes te delen. Deze CAD-ontwerpen zijn gebaseerd op openbaar gemaakte lekken en worden door hoesfabrikanten gebruikt om een ​​voorsprong te krijgen bij de ontwikkeling van hoesjes voor de 2023 iPhone-serie. Zo zijn de nieuwe accessoires klaar zodra de 2023 iPhone-modellen uitkomen.

Op basis van deze afbeeldingen lijkt het erop dat de camerabult van de iPhone 15 Ultra 3,78 mm zal meten. Hoewel dat nog steeds 0,40 mm of 9,6% dunner is dan de camerabobbel op de iPhone 14 Pro Max, is hij 0,19 mm of 32% groter dan de camerabobbel van de iPhone 15 Ultra, getweet door Ice Universe.

ShrimpApplePro zegt ook dat de diameter van de achterflits iets kleiner zal zijn met 6,7 mm op de iPhone 15 Ultra vergeleken met de diameter van 6,9 mm op de iPhone 14 Pro Max. De diameter van de microfoon zal sterk afnemen van 1.15mm vorig jaar naar 0.75mm dit jaar en de grootte van de Dynamic Island blijft gelijk.

Solid-state knoppen

De CAD-afbeeldingen tonen ook de solid-state knoppen voor de iPhone 15 Ultra. Deze knoppen vervangen de mechanische volumeknoppen van eerdere iPhone-modellen en bevatten mogelijk zelfs een door de gebruiker programmeerbare actieknop zoals die op de Apple Watch Ultra. Deze solid-state knoppen geven haptische feedback wanneer ze worden aangeraakt om het gevoel na te bootsen van het indrukken van een echte mechanische knop.

Als de solid-state knoppen hetzelfde aanvoelen en dezelfde dingen doen als mechanische knoppen, wat heeft het dan voor zin om ze te gebruiken, zou je je kunnen afvragen? Welnu, de solid-state knoppen geven niet toe aan slijtage en breken minder snel.

ShrimpApplePro vond ook een soort opvulling bovenop de solid-state knoppen die de knoppen helpen werken met sommige telefoonhoesjes. Aangezien de vulling ook op de iPhone 15 en iPhone 15 Plus te vinden is, gelooft de tipgever dat de twee niet-Premium-modellen ook solid-state knoppen zullen hebben, maar met twee aparte knoppen voor volume omhoog en volume omlaag. De premiummodellen zoals de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Ultra hebben één solid-state volumeknop die bovenaan wordt ingedrukt om het volume te verhogen en op de onderkant wordt gedrukt om het te verlagen.

Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.