Amerika en China hebben een overeenkomst bereikt om ZTE weer in bedrijf te krijgen. Dit meldt de New York Mail. Er zijn wel strikte voorwaarden aan het zogenaamde 'reddingsplan'. Aan deze voorwaarden moet ZTE zich strikt houden om operationeel te kunnen blijven.

ZTE gered van de ondergang

Amerika en China hebben een overeenkomst bereikt om ZTE weer in bedrijf te krijgen. Dit meldt de New York Mail. Er zijn wel strikte voorwaarden aan het zogenaamde ‘reddingsplan’. Aan deze voorwaarden moet ZTE zich strikt houden om operationeel te kunnen blijven.

Voorwaarden

Amerika en China hebben samen afgesproken dat ZTE zijn activiteiten weer voort mag zetten. Dit betekent dat ZTE ook weer mag handelen met bedrijven in Amerika. ZTE moet een hoge boete betalen echter is er geen boetebedrag genoemd. Daarnaast moet ZTE Amerikaanse compliance officers aannemen. Deze werknemers houden het dagelijkse bestuur van het bedrijf in de gaten en kunnen er voor waken dat het bedrijf niet nog eens een dergelijke fout maakt. Met deze voorwaarden lijkt een ondergang van ZTE afgewend te zijn.

Grote gevolgen

De sancties vanuit Amerika hadden grote gevolgen voor ZTE. Zo mocht het bedrijf geen zaken meer doen met bijvoorbeeld chipsetmaker Qualcomm. Juist van dit bedrijf maakt ZTE enorm veel gebruik. Ook het Android besturingssysteem zou een probleem worden. Door deze sanctie lag de hele productie en ontwikkeling bij de chinese fabrikant stil. Het bedrijf verbrande per dag ongeveer 15 miljoen dollar en volgens ingewijden heeft de fabrikant al ruim 3.1 miljard uit eigen reserve verbruikt. Voor deze fabrikant zou dit niet heel veel langer kunnen volhouden en een mogelijk faillissement behoorde dan ook tot de goede mogelijkheden. Gelukkig is het nu niet zover gekomen en kan het bedrijf weer spoedig zijn activiteiten hervatten.

ZTE in Nederland

De smartphones van ZTE zijn in Nederland nog niet populair. Via enkele webwinkels zijn er wel enkele modellen leverbaar. Deze modellen worden doorgaans via grijze import aangeboden. In veel gevallen wordt de Nederlandse taal ook niet ondersteunt op deze smartphones. Over de verkoop mag toch niet geklaagd worden. De smartphones kenmerken zich door hun hoogwaardige specificaties voor een erg lage prijs. Juist hierdoor zijn steeds meer Chinese fabrikanten een serieuze bedreiging voor fabrikanten zoals Samsung en Apple. ZTE is hier ook een goed voorbeeld van.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.