De nieuwe ZTE Axon 20 5G wordt op 1 september gelanceerd.

ZTE Axon 20 5G komt met selfiecamera achter het scherm

Van het merk ZTE heeft waarschijnlijk nooit iemand gehoord in Nederland. Dat is goed mogelijk, want ZTE is in Nederland niet actief. Toch besteden wij ditmaal wel wat aandacht aan het merk, en specifiek over de Axon 20 5G. Het is namelijk de eerste commerciële smartphone met een camera achter het scherm. Dit maakt het de smartphone juist zo uniek en interessant.

Selfiecamera achter het scherm

De nieuwe ZTE Axon 20 5G wordt de eerste smartphone met een selfiecamera achter het scherm. Details over deze techniek deelt de fabrikant vooralsnog niet. Er zijn echter wel wat sterke vermoedens. Waarschijnlijk gaat het om OLED-schermen van het bedrijf Visionox. Dit laatste bedrijf heeft al dergelijke schermen in productie genomen al is dit wel sinds twee maanden. Vers van de pers kun je gerust stellen.

Het is onduidelijk of de Axon 20 5G over een eigen selfiecamera zal beschikken of dat deze camera bij het scherm hoort. Hier zal de fabrikant uiteraard geen directe details over delen tijdens de lancering.

Kwaliteit

Het is de vraag of de kwaliteit van de selfiecamera de huidige standaard kan evenaren. Dit kan ervaren worden wanneer de eerste echte foto’s genomen worden en eventueel vergeleken kunnen worden. Je kut je echter wel voorstellen dat de camera wat minder goed werkt. Doordat de camera achter het scherm is geplaatst zal dit ongetwijfeld gevolgen hebben voor de lichtinval.

Een ander punt van kritiek kan mogelijk het scherm zelf zijn. Elk scherm wordt immers vanaf de onderzijde voorzien van licht. Op de plek waar de selfiecamera komt te zitten lijkt dit haast onmogelijk te zijn. De fabrikant heeft hier wellicht een passende oplossing voor, maar wij zijn erg benieuwd of dit opvalt op de Axon 20 5G. Het zijn op dit moment enkel de vragen die bij ons opkomen. Dit alles hoeft uiteraard nog niets te betekenen als ZTE zijn huiswerk goed gemaakt heeft.

Lancering Axon 20 5G

De lancering van de nieuwe Axon 20 5G staat gepland op 1 september. Op deze datum krijgen wij dus alle informatie mee over deze nieuwe techniek. Wij verwachten dat de vergelijkende foto’s niet veel later online terug te vinden zijn. Vooral op deze foto’s zit menig critici op te wachten. Stiekem zullen wij deze trend dan ook nauwlettend volgen. Het is immers de volgende stap in de evolutie van de smartphone.

Wij hoeven niet te verwachten dat de Axon 20 5G daadwerkelijk naar Nederland zal komen. De fabrikant heeft geen verkoopkanalen in ons land. Wanneer je de smartphone echt wilt hebben moet je hem dus direct in China bestellen en naar Nederland laten komen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.