De aankomende Redmi Note 8T zal de NFC-chip ondersteunen.

Xiaomi Redmi Note 8T op de gevoelige plaat vastgelegd

Sinds augustus hebben wij al kennis mogen maken met de Redmi Note 8. Een groot gemis op deze smartphone is de NFC-chip. Hier komt nu mogelijk verandering in, want Xiaomi werkt aan de Redmi Note 8T. Tot op heden was er niets bekend over dit model en komt in dat opzicht ook als een complete verrassing.

Kenmerken

In grote lijnen komt de Redmi Note 8T qua specificaties overeen met het model wat in augustus al is gelanceerd. De promotiesticker op het scherm verklapt al de nodige specificaties van deze nieuwkomer. Zo beschikt ook dit model over een 6.3 inch touchscreen met Gorilla Glass 5. Voor de rekenkracht kunnen wij terugvallen op de Snapdragon 655 chipset welke zijn voeding krijgt van een 4000 mAh accu.

Voor het camerawerk lijkt er niets gewijzigd te zijn al missen wij nog wel de dieptesensor die nu niet genoemd wordt. Wij verwachten echter wel dat deze gewoon aanwezig zal zijn. Buiten dat kun je dus nog gewoon rekenen op een 48 megapixels camera die ondersteunt wordt door een macro-, telefoto- en een ultrabreedhoeklens.

Specifiek voor Europa

Een andere foto van deze zelfde bron heeft ook een foto online geplaatst met de retailbox en de standaard accessoires die meegeleverd worden met de Xiaomi Redmi Note 8T. Het is al duidelijk op de foto te zien dat dit model de ondersteuning zal hebben voor NFC. Met deze chip wordt het mogelijk om contactloos te betalen in veel winkels. Het lijkt er nu echter op dat deze smartphone specifiek voor Europa wordt gemaakt. Dit kunnen wij onder andere zien aan de 18W snellader die over een wel heel bekende aansluiting beschikt.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog onbekend wanneer deze Redmi Note 8T in Nederland beschikbaar zal komen. Dat het er wel sterk op lijkt dat het model komt wordt mede ondersteunt door de ondersteuning van de NFC-chip en de Europese stekker in de retailbox. Dat er ook al een retailbox op de gevoelige plaat staat is een extra indicatie dat het model niet lang op zich zal laten wachten. De bron van de foto’s weet te melden dat de versie met 4 GB werkgeheugen en 64 GB een adviesprijs zal krijgen van € 199,-.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.