Xiaomi Redmi 6 wordt op 12 juni gepresenteerd

De fabrikant Xiaomi heeft een uitnodiging verstuurd voor de lancering van hun Redmi 6. De nieuwe smartphone wordt, volgens de uitnodiging, op 12 juni gepresenteerd in Bejing. Mogelijk presenteert de fabrikant op deze datum ook nog enkele andere modellen in deze serie zoals de Redmi 6 Plus of Redmi 6 Pro. Er komt ook een betaalbare versie van deze smartphone onder de naam Redmi 6A. Ook deze wordt op 12 juni verwacht.

Redmi 6 serie

Als opvolger van de bestaande Redmi 5-serie heeft Xiaomi nu de Redmi 6 gereed staan. Vermoedelijk komen er drie modellen in deze serie, waarbij de Redmi 6 de middelste van de drie nieuwe smartphones is. De Redmi 6 Plus of Pro moet de meest luxe uitvoering worden, terwijl de Redmi 6A de meest betaalbare van het trio is. Over dit laatste model hadden wij recentelijk al wat informatie gedeeld. De twee duurste modellen zullen uitgevoerd worden met een inkeping aan de bovenzijde van het scherm. De goedkoopste kent een wat meer traditioneel ontwerp van een smartphone.

Verwachtingen

Er zijn inmiddels al wat specificaties bekend van de modellen in deze nieuwe serie. De Redmi 6, met notch, wordt geleverd met een 5.84 inch touchscreen. De duurste variant krijgt een groter scherm en ook een octa-core processor. Over de Redmi 6A zijn nog wat onduidelijkheden. Volgens de laatste berichten heeft ook deze smartphone de beschikking over een vingerafdrukscanner en een dual-camera, echter zijn er ook signalen dat deze goedkope versie enkel een camera aan de achterzijde heeft. Wat de werkelijkheid zal zijn blijft even afwachten tot 12 juni.

Lancering

Op 12 juni zal Xiaomi de smartphones officieel introduceren. De verkoop zal dan, traditiegetrouw, eerst in China beginnen. Hierna zal de fabrikant de smartphones ook naar andere landen brengen. Vooralsnog hoort Nederland hier niet officieel bij. Toch wordt op korte termijn meer verwacht over de samenwerking van het Kruidvat met Xiaomi. Of wij dan ook spoedig de Redmi 6 in de Nederlandse schappen kunnen verwachten blijft nog even de vraag.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.