Xiaomi Pocophone F1 wordt op 22 augustus gelanceerd

Veel spannende zaken zijn er eigenlijk niet meer te melden over de nieuwe Pocophone F1. Wel is het inmiddels duidelijk dat Poco een submerk wordt van Xiaomi. Ongeacht deze koerswijziging is het wel een smartphone waar iedereen graag naar uit kijkt. Het wordt dan ook de eerste betaalbare Snapdragon 845 smartphone. Het nieuws over de lancering werd via Poco India gedeeld op Twitter.

Specificaties

In de afgelopen weken is de PocoPhone F1 al meermaals gelekt. In ieder geval is het wel duidelijk dat deze smartphone de beschikking gaat krijgen over de Snapdragon 845-chipset. Deze chipset wordt gekoeld door middel van een vloeistof. Iets wat wij de laatste tijd steeds meer terug zien komen in high-end smartphones. De chipset wordt bijgestaan door 6 GB werkgeheugen. Aan de achterzijde treffen wij een tweetal camera’s aan waarbij de hoofdcamera een maximale resolutie heeft van 20 megapixels. Voor de accu heeft Poco gekozen voor een 4000 mAh accu. 

Nederland

Er is een kleine kans dat deze smartphone ook in Nederland leverbaar gaat worden. Er waren al geruchten dat het submerk Poco gebruikt zou gaan worden om voeten op aarde te krijgen in Amerika. Deze geruchten lijken nu steeds hardnekkiger te worden. Het is dus goed mogelijk dat de Pocophone F1 enkel in Amerika geleverd zal gaan worden, alhoewel een lancering in China en India ook niet wordt uitgesloten. 

Prijs

De Pocophone F1 kan in ieder geval wel op de nodige aandacht rekenen. Met een adviesprijs van $ 489,- is het in ieder geval de goedkoopste high-end smartphone met de Snapdragon 845-chipset. In vergelijking met de concurrentie is dit een prijsverschil van grofweg $ 300,-. Uiteraard moet de smartphone ook op andere gebieden zijn prijs waarmaken, maar wij gaan er van uit dat de fabrikant hier zijn uiterste best voor doet. Met dergelijke prijzen zal het nieuwe merk Poco ook prima aanslaan in Amerika. Uiteraard is het jammer dat deze smartphone waarschijnlijk nooit in Nederland zal uitkomen. Stiekem houden wij nog even de hoop vast.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.