Mobiele telefoons Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 2 belooft een krachtpatser te worden

Details over de Xiaomi Mix Fold 2 duiken langzaam op.

We horen nu steeds meer sappige details over de nieuwe Xiaomi Mix Fold 2 en het zou een beetje vreemd zijn als Xiaomi niet probeert het model op internationale markten te duwen. Herinner ook: Xiaomi heeft besloten om de “Mi”-branding te laten vallen”. We weten niet zeker of het ervoor zal kiezen om “Mix” te dumpen, omdat dit meestal hun geavanceerde experimentele telefoons aanduidt. De Xiaomi Mix Fold 2, gepost door een Chinese leaker met een stabiel trackrecord, zou een 8-inch display aan de binnenkant hebben. Het zal een LTPO-paneel zijn en hoewel niet expliciet wordt vermeld dat het een verversingssnelheid van 120 Hz zal hebben, verwachten we dat volledig.

Schermdetails Mix Fold 2

LTPO is de technologie die Samsung en Apple en Google gebruiken in hun vlaggenschepen – het zorgt ervoor dat de verversingssnelheid dynamisch kan veranderen, van moment tot moment. Daarom krijgen we 120 Hz-animaties wanneer we ze nodig hebben, maar de batterij loopt niet als een gek leeg als we naar foto’s of 60 Hz-clips kijken.

Het gerucht gaat dat de 8-inch diagonaal groter is dan het 7,6-inch scherm van de Galaxy Z Fold 3. Het hangt ook af van de beeldverhouding die het zou hebben – we vonden dat de meer vierkante look van de Oppo Find N zich goed leent voor de opvouwbare vormfactor. Op naar het volgende lek, en dat hadden we eigenlijk al verwacht – de Xiaomi Mix Fold 2 zou moeten worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 8 gen 1, oftewel de eersteklas Snapdragon-processor die alle grote spelers begin 2022 zullen hebben.

Xiaomi verkleint kloof

Met een 8-inch scherm zou de Xiaomi Mix Fold 2 al een mini-tablet-uitstraling hebben en veel scherm om mee te werken. Het zou zeker cool zijn als je het met een stylus zou kunnen gebruiken, toch?

Welnu, een patent dat eerder deze maand werd onthuld, laat ons zien dat Xiaomi nogal wat met het idee heeft gespeeld – in feite zouden we een Xiaomi-pen kunnen krijgen die magnetisch aan de Xiaomi Mix Fold 2 blijft plakken en op die manier oplaadt. Net zoals je een Apple Pencil op de iPad Pro plakt.

Xiaomi heeft al laten zien dat het niet bang is om achter deze marktniche aan te gaan – de nieuw uitgebrachte Xiaomi Pad 5 – tablet heeft een set eigen toetsenbord en stylus, die de functionaliteit van de iPad Pro nabootst, maar dan vanaf de Android-kant.

En Samsung heeft al een S Pen die werkt met de Galaxy Z Fold 3. Het is alleen maar logisch dat als Xiaomi deze markt wil betreden en stoten wil geven aan de zware gewichten, het moet instappen zonder dat er functies ontbreken. Sterker nog, een paar extra eigenaardigheden zouden leuk zijn – zorg er op zijn minst voor dat de stylus in de doos zit.

Xiaomi Mix Flip?

We horen ook vaag gefluister van een Xiaomi Mix Flip, die het zou opnemen tegen Samsung’s Galaxy Flip. Informatie over deze opvouwbare is echter super schaars. Het zou interessant zijn om een ​​andere speler te zien in de clamshell-ruimte, die momenteel wordt gedomineerd door de Galaxy Z Flip 3 dankzij zijn prijs en solide kwaliteit.

Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.