Xiaomi Mi Mix Alpha voor onbepaalde tijd uitgesteld

Xiaomi toont op 24 september de Mi Mix Alpha

De industrie voor opvouwbare smartphones blijft nog wel een lastige taak. Ditmaal heeft Xiaomi te kennen gegeven dat hun Mi Mix Alpha ook tot nader order is uitgesteld. Hiermee volgt de fabrikant het uitstellen van de Galaxy Fold, Huawei Mate X en recentelijk nog de Motorola RAZR. Het lijkt inmiddels meer regel dan uitzondering te worden om dergelijke smartphones uit te stellen voor de verkoop.

Mi Mix Alpha

De nieuwe Mi Mix Alpha is zeker een verhaal apart. Waar veel fabrikanten het gewoon houden op een opvouwbare smartphone heeft juist Xiaomi de grens verlegd. Misschien is deze grens van werkelijk kunnen nu wel overschreden. De Mi Mix Alpha beschikt over een scherm die bijna helemaal rondloopt. Alhoewel deze smartphone niet uit te vouwen is, heeft het wel veel weg van dit concept. Met een scherm van bijna 360 graden rondom hebben de Chinezen bewezen dat er ontzettend veel mogelijk is. De Mi Mix Alpha werd daarom ook goed ontvangen.

Bij de lancering werd al duidelijk aangegeven dat deze smartphone in kleine aantallen op de markt zou komen. Het project werd vooral als experimenteel gezien, maar gezien de enorme lading aan positieve reacties werd toch besloten voor deze kleine productie. Ook de vraagprijs van rond de € 2500,= lijkt weinig potentiële kopers te weren.

Onbekende uitstel

In eerste instantie zou de eerste lichting in december geproduceerd worden. De Mi Mix Alpha dook zelfs even voor korte tijd op hun eigen website op. Het was toen echter nog niet mogelijk om een pre-order te plaatsen. Ook in andere webshops dook de excentrieke smartphone op. Zo snel dat het model online was gekomen, zo snel dat hij weer offline was gehaald.

Inmiddels is het duidelijk dat de maand december niet gehaald is. Sterker nog, de productie van de Mi Mix Alpha is nog niet eens gestart. De CEO gaf destijds al aan dat het erg lastig is om een smartphone te produceren met een dergelijk scherm. Hier zou Xiaomi mogelijk nog voor een technische uitdaging komen te staan. Dit laatste was de eerste reden om de Mi Mix Alpha in een gelimiteerde uitgave op de markt te brengen.

Het technisch haalbare lijkt nu zelfs het onmogelijke te zijn geworden. De fabrikant heeft te kennen gegeven dat de Mi Mix Alpha voorlopig is uitgesteld. Een nieuwe streefdatum wordt nog niet genoemd. Juist vanwege het ontbreken van een nieuwe deadline geeft het de fabrikant de mogelijkheid om zelfs de stekker uit het project te trekken. Het zou echter Xiaomi sieren om de Mi Mix Alpha alsnog in gelimiteerde uitgave op de markt te brengen. Wij houden de vorderingen dus nauwlettend in de gaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De iPhone 12 wordt de eerste smartphone met een 5nm chipset.

iPhone 12 komt mogelijk met een 5nm chipset

Volgend bericht

De nieuwe LG G9 ThinQ krijgt mogelijk een flinke upgrade in zijn camera's.

Renders geven eerste indruk op de LG G9 ThinQ

Gerelateerde berichten

Total
12
Share