Xiaomi Mi Mix Alpha zal helaas niet beschikbaar komen in Nederland

Xiaomi Mi Mix Alpha is werkelijkheid, maar niet goedkoop

Eergisteren berichtte wij nog over de komst van de Mi Mix Alpha. Vandaag heeft Xiaomi het nieuwe vlaggenschip werkelijk gelanceerd, maar goedkoop is hij zeker niet. In alle opzichten biedt de smartphone wel weer alles wat het hart kan begeren, maar dan moet er wel even diep in de buidel getast worden. Zelfs de Galaxy Fold en Mate X bereiken deze astronomische bedragen nog niet.

De grenzen verleggen

Het is bekend dat Xiaomi graag de grenzen zoekt naar wat mogelijk is. De Mi Mix staat hier inmiddels wel bekend om sinds de afgelopen drie jaar. De eerste versie van de Mi Mix had voor zijn tijd al een hoog screen-to-body ratio. Vandaag heeft de fabrikant bewezen dat het met de Mi Mix Alpha altijd nog gekker kan. De grens is hier letterlijk door de fabrikant verlegt. Het is nog te vroeg om het te zeggen, maar wellicht is de Mi Mix Alpha wel een goede visie op wat de toekomst van smartphones ons te bieden heeft. De Mi Mix Alpha biedt werkelijk alles wat op dit moment te vinden is op het gebied van hardware. Enkel het beste is terug te vinden in deze eigenzinnige smartphone. In dat opzicht heeft Xiaomi zijn eigen grenzen weten te verleggen.

4D surrounding curved display

Het meest opvallende aan deze smartphone is natuurlijk het scherm wat rondom terug te vinden is. De Mi Mix Alpha lijkt wel ingepakt te zijn in zijn eigen scherm. Het levert zeker een fraai beeld op. Xiaomi noemt deze baanbrekende techniek 4D surrounding curved display. Het AMOLED-scherm zorgt er uiteindelijk voor dat deze smartphone over een screen-to-body ratio beschikt van maar liefst 180.6%. Opvallend is dat de statusbalk naar de zijkant is verhuist en knoppen zijn nu viruteel geworden. Slechts 19,4% van de smartphone heeft geen scherm. Hier is plaatst gemaakt voor de indrukwekkende cameraset.

Camera

Om het geheel af te maken beschikt deze Mi Mix Alpha ook nog eens over een 108 megapixels camera. Uiteindelijk worden een viertal pixels samengevoegd om een enkele pixel te vormen. Dit levert een fotokwaliteit op van 27 megapixels. De camera moet hierdoor ook in staat zijn om bij weinig licht uitstekende foto’s te maken. Deze camera wordt nog eens bijgestaan door een 20 megapixels ultrabreedhoeklens en een 12 megapixels telefotolens met 2x optische zoom.

Wat jou misschien al is opgevallen is de afwezigheid van een selfiecamera. Dit heeft ook een goede reden. Er is voldoende scherm aan de achterzijde om deze zijde te gebruiken voor selfies. De eerder genoemde camera’s zullen ook direct dienst doen als selfiecamera.

Hardware

Bij dergelijke specificiaties hoort natuurlijk ook flinke rekenkracht. Op de Mi Mix Alpha ontbreekt daar ook niets aan. De smartphone heeft de beschikking over de snelle Snapdragon 855+ chipset. Deze wordt nog eens ondersteunt door 12 GB werkgeheugen en kun je daarnaast rekenen op 512 GB opslag. Voor dit laatste gebruikt Xiaomi de nieuwe UFS 3.0 standaard. Dit mag gerust vergeleken worden met een SSD schrijf op een desktop of laptop als het gaat om leessnelheid.

De Mi Mix Alpha zal standaard geleverd worden met Android 10 en een accucapaciteit van 4050 mAh. Dit laatste lijkt wat aan de lage kant te zijn, maar de ervaring van Xiaomi leert dat gebruikers doorgaans het scherm niet continu voluit gebruiken. Het nieuwe vlaggenschip zal daarnaast 5G als standaard ondersteunen.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas heeft de fabrikant wel kenbaar gemaakt dat deze unieke Mi Mix Alpha enkel in China beschikbaar zal komen. Een internationale variant op deze smartphone zal er niet gaan komen, aldus Xiaomi. Er zijn ook geen plannen om deze smartphone in grote productieaantallen op de markt te gaan brengen. Dit laatste heeft wellicht met het prijskaartje. De Mi Mix Alpha is zeker niet goedkoop en zal beschikbaar komen voor $ 2800,-. Ter vergelijking; de Galaxy Fold komt beschikbaar voor ongeveer $ 1980,- en de Mate X zit er net onder voor $ 2600,-.

In alle opzichten is de nieuwe Mi Mix Alpha uniek. Het beschikt werkelijk over veel nieuwe innovaties, maar ook de prijs is uniek te noemen. Dat het niet in massaproductie gaat kunnen wij dan zeker begrijpen. Aan de ene kant is het wel jammer dat de fabrikant Europa in dit geval bewust over zal slaan.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.