Xiaomi toont op 24 september de Mi Mix Alpha

Xiaomi Mi Mix Alpha geeft een nieuwe betekenis aan groot scherm

Het is voor ons wel bekend dat Xiaomi wel eens wat vreemde ideeën heeft op het gebied van smartphones. Gek genoeg worden deze vreemde ideeën vaak realiteit. Het nieuwe idee is de Mi Mix Alpha. Op dit moment circuleren er enkele afbeeldingen rond die mogelijk het ontwerp van deze eigenzinnige smartphone tonen. De nieuwe Mi Mix Alpha kan daarnaast eens dichterbij zijn dan wij nu aanvankelijk denken.

Evenement

Xiaomi heeft een groots evenement aangekondigd waar mogelijk deze smartphone wordt gepresenteerd. De fabrikant spreekt in de uitnodiging zelf over een smartphone met een screen-to-body ratio van meer dan 100%. Het is vrijwel ondenkbaar dat ze hiermee de Mi Mix Alpha niet bedoelen. Uiteraard kun je ook nog wat dubieuze calculaties er op los laten om tot hogere cijfers te komen, maar zover zien wij Xiaomi niet gaan. Enkel de gelekte renders tonen datgene wat de fabrikant mogelijk bedoeld.

Momenteel is het onbekend of er meerdere smartphone op dit evenement getoond zullen worden. Er gaat momenteel ook een sterk gerucht rond dat mogelijk de Mi Mix 4 zijn intrede zal doen. Het is echter goed mogelijk dat in al deze tijd dit gewoon de Mi Mix Alpha was. Er is wel een gedegen kans dat de Mi 9 Pro zijn opwachting zal maken.

Concept

Vooralsnog gaan wij er van uit dat Xiaomi de Mi Mix Alpha als concept zal gaan tonen op dit evenement. Wij kunnen ons goed voorstellen dat de smartphone nog niet in productiefase genomen kan worden. Zo is een deel van het scherm ook in de zijkant verwerkt en loopt ditzelfde in de achterzijde door. Het is de visie van Xiaomi als het gaat om de opvouwbare smartphone. Dit model is dan echter wel handzaam, maar de vraag is of het wel praktisch is. De uitwerking is wel weer een stuk eenvoudiger en mogelijk ook minder breekbaar in vergelijking met een opvouwbare smartphone. Op dat gebied kan de Mi Mix Alpha het zeker weer winnen. Het evenement zal dus een mooi moment zijn waar Xiaomi hun concept en visie op de toekomstige smartphone kan presenteren.

Xiaomi Mi 9 Pro

De nieuwe Mi 9 Pro zal naar alle waarschijnlijkheid op 24 september worden gelanceerd. Het wordt het nieuwe vlaggenschip van Xiaomi die de beschikking gaat krijgen over de Snapdragon 855+ chipset van Qualcomm. De smartphone beschikt daarnaast over een 6.39-inch Super AMOLED scherm. Daarnaast mogen wij verwachten dat de Mi 9 Pro de beschikking gaat krijgen over een 4000 mAh accu die opgeladen kan worden door Xiaomi’s eigen 30W Mi Charge Turbo. Meer details over deze nieuwste oplaadtechniek zal de fabrikant op 24 september ongetwijfeld geven.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.