Xiaomi Mi A3 officieel gelanceerd

Na lang wachten is eindelijk de Xiaomi Mi A3 gelanceerd. De opvolger gaat in Europa een prijskaart krijgen van € 249,- en hiermee wordt het weer een betaalbare smartphone. Laat je zeker niet bedotten vanwege de prijskaart, want de Mi A3 biedt desondanks toch enkele leuke features.

Kleine wijzigingen

De opvolger van de Mi A2 moet op papier natuurlijk weer een heel stuk beter zijn. In de praktijk heeft de fabrikant er echter voor gekozen om het concept enkel verder door te trekken met slechts lichte wijzigingen. Zo heeft de chipset een lichte upgrade mee gekregen. De nieuwe Mi A3 krijgt de beschikking over de Snapdragon 665-chipset in plaats van de Snapdragon 660-chipset die in zijn voorganger zit. Verwacht hier dus geen merkbare voortgang in prestaties. Het werkgeheugen is gelijk gebleven en hier kun je dus weer op 4 GB rekenen. Wel heeft de Mi A3 nu de beschikking over standaard 64 GB opslag. Er komt ook een versie met 128 GB opslag.

Een veel gehoorde klacht over zijn voorloper was het ontbreken van een microSD-slot. Op de nieuwe Mi A3 is het weer mogelijk om de opslag verder uit te breiden middels een microSD-kaart. Ook de terugkeer van de populaire 3.5 mm jackplug is een feit op de Mi A3.

Camera en scherm

Vooral op het gebied van het scherm en de camera heeft de Mi A3 enkele grotere wijzigingen doorgemaakt. Het is echter de vraag of de Mi A3 werkelijk een upgrade heeft gekregen in het scherm. De fabrikant stapt dan wel over van LCD naar AMOLED, maar de resolutie van het scherm zakt wel. Wij gaan nu van 1080p naar 720p en wij kunnen dit dus feitelijk als een downgrade opmerken. De oplettende kijker heeft trouwens kunnen opmerken dat er aan de achterzijde geen vingerafdrukscanner aanwezig is. Deze is ook in het scherm ingebouwd.

Op het gebied van de camera’s is er gelukkig wel wat meer goed nieuws te melden. De Mi A3 wordt geleverd met een 48 megapixels camera. Deze camera wordt echter softwarematig opgepompt waardoor vier pixels samengevoegd worden tot een enkele pixel. Dit resulteert feitelijk in een 12 megapixel camera. Desondanks mag er over de kwaliteit dan zeker niet geklaagd worden. Deze camera wordt nog eens bijgestaan door een 8 megapixels ultrabreedhoeklens en een 2 megapixels dieptesensor. Voor de selfies is er gekozen voor een 32 megapixels camera.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Mi A3 zal in Spanje voor het eerst verkocht gaan worden. Per 24 juli zal hij beschikbaar gaan komen waarna de rest van Europa ook spoedig zal gaan volgen. Voor € 249,- kun je al de trotse bezitter zijn van deze nieuwe smartphone. Voor € 279,- ben je de trotse eigenaar van een versie met 128 GB opslag. Je hebt dan ook nog de keuze uit de kleuren grijs, blauw en wit.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.