Xiaomi Mi A3 komt met in-display vingerafdrukscanner

Het gaat erg goed met Xiaomi. De nieuwe Redmi-serie lijkt goed aan te slaan. Dit is voor de fabrikant een goede reden om de rest van de modellen weer van een goede upgrade te voorzien. Volgens de laatste informatie werkt de fabrikant momenteel aan enkele mid-range smartphones die op Android One werken en de beschikking hebben over een in-display vingerafdrukscanner.

Gespot

Een bekende bron heeft in de Geekbench een tweetal modellen van Xiaomi gespot die mogelijk over deze functie beschikken. Onder de codenamen bamboo_sprout en cosmos_sprout staan beide modellen in de database. Juist de toevoeging _sprout wijst er op dat deze modellen op basis van Android One gaan werken. Deze laatste toevoeging heeft de fabrikant immers eerder gebruikt bij andere Android One smartphones. Met deze informatie hebben wij wellicht de eerste informatie in handen over de Mi A3 en de Mi A3 Lite.

Naast deze codenamen werd in dezelfde database de naam pyxis teruggevonden. Deze is zonder de eerder genoemde toevoeging en dit gaat dus vermoedelijk om een ander model. Dit model kan wel eens goed de opvolger gaan worden van de Mi 6X of Mi 7X welke binnenkort ook weer aan vervanging toe zijn.

In-display vingerafdrukscanner

Dat een smartphone wordt uitgerust met een in-display vingerafdrukscanner op zichzelf niet uniek meer. Toch zien wij deze feature vooralsnog wel bij de duurdere smartphones terug, terwijl de Mi A3 echt een betaalbare mid-range smartphone is. Al eerder liet de fabrikant zien dat nieuwe technieken ook betaalbaar kunnen zijn.

Alhoewel in de database niets wordt genoemd over deze feature is het wel aannemelijk dat de Mi A3 over deze functie gaat beschikken. Zo beschikt de Mi A3 over een OLED-scherm en enkel met dit type scherm is een dergelijke techniek mogelijk.

Op dit moment is het enkel een gerucht en wordt het gebaseerd om zeer summiere informatie. Toch is er een grote mogelijkheid dat de fabrikant aan iets dergelijks werkt. Al eerder liet Xiaomi zien dat ook betaalbare smartphones over leuke technieken kunnen beschikken. De nieuwe Mi A3 zal hier dan ook geen uitzondering op zijn en de komst van de in-display vingerafdrukscanner is zeker mogelijk.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.