Xiaomi Mi A2 duikt op in GeekBench

De nog aan te kondigen Xiaomi Mi A2 is opgedoken in GeekBench. De nieuwe smartphone moet de directe opvolger worden van de Mi A1 en zal net als zijn voorganger gaan werken op basis van Android One. Uit de testresultaten zijn ook enkele specificaties gelekt die tot op heden nog onbekend of onduidelijk waren.

Testbank

Op GeekBench duiken wel vaker nieuwe smartphones op. De prestaties van de smartphones worden via deze instantie getest en vergeleken. Het is voor fabrikanten ook een goed vergelijk hoe hun eigen smartphone presteert ten opzichte van de concurrentie. De Mi A2 scoorde 1630 punten bij het gebruik van een nekle kern van de processor. Met een score van 4657 werden alle kernen gebruikt. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de Snapdragon 660 en de 4 GB werkgeheugen. Vorig jaar was de Mi A1 qua hardware nagenoeg gelijk aan de Mi 5X. Voor dit jaar lijkt de Mi A2 sterk op de Mi 6X en ook de scores op de testbank komen hier aardig mee overeen. Intern wordt er dan dus stiekem meer verklapt dan de fabrikant misschien zelf wil.

Specificaties

Op basis van GeekBench en alle overige informatie zal de Mi A2 standaard geleverd gaan worden met 64 GB opslag. Er komt vermoedelijk ook een versie met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. De Mi A2 zal geleverd gaan worden met een 6 inch touchscreen. Aan deze zelfde voorzijde zien wij ook een selfiecamera van maar liefst 20 megapixels. Aan de achterzijde lijkt er niets te wijzigen ten opzichte van zijn voorganger. Hier treffen wij dan ook nog steeds de dual-camera aan met een 20 megapixels en 12 megapixels camera. Aan camerawerk en mogelijkheden is er dus zeker geen gebrek. De Mi A2 wordt geleverd met de kale versie van Android 8.1. Hiermee valt de smartphone binnen het Android One programma. Gebruikers van de Mi A2 kunnen dan ook rekenen op snelle updates voor het besturingssysteem. Voor de rest kunnen wij ook nog rekenen op een USB-C aansluiting en behoudt Xiaomi de jackplug nog op deze Mi A2. De accu in de smartphone ondersteunt ook Quick Charge 3.0.

Lancering

Vooralsnog is het onbekend wanneer de Mi A2 gelanceerd zal worden door de fabrikant. Op 12 juni gaat de fabrikant de Redmi 6 lanceren. Het is onwaarschijnlijk dat de smartphone hier het daglicht zal zien. Voor zover wij het nu kunnen schatten zal de Mi A2 in juli gepresenteerd gaan worden. Dit zal dan gelijktijdig met de Mi A2 Lite gaan gebeuren waar ook recentelijk specificaties van zijn gelekt.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.