Op 11 februari zal Xiaomi zijn nieuwste vlaggenschip lanceren, de Mi 10 en Mi 10 Pro.

Xiaomi Mi 10 wordt op 11 februari gelanceerd

Het was even wachten op het volgende vlaggenschip van Xiaomi, maar eindelijk is er nu toch een datum bekend. De nieuwe Mi 10 zal op 11 februari gelanceerd worden. Dit heeft de fabrikant zelf kenbaar gemaakt door een afbeelding te verspreiden met deze datum. Op deze afbeelding wordt ook de achterzijde van de Mi 10 getoond.

Weinig informatie

Tot op heden weet Xiaomi de Mi 10 goed onder de radar te houden. Er is op dit moment weinig informatie bekend over deze nieuwe smartphone. Eerder werd wel duidelijk dat het nieuwe model de beschikking zou krijgen over een viertal camera’s aan de achterzijde. Op de afbeelding, zoals deze gedeeld is door de fabrikant, wordt dit gerucht bevestigd. Vooralsnog is alle informatie die wij hebben gebaseerd op geruchten vanuit verschillende bronnen. Zo meldt een andere bron dat de Mi 10 zonder notch of gat in het scherm geleverd zal worden. Hoe wij dit dan verder moeten zien is nog onduidelijk. Wat op de afbeelding van de fabrikant ook bevestigd wordt is de aanwezigheid van de Snapdragon 865 chipset. Al eerder werd hierover gesproken in geruchten.

Geruchten Xiaomi Mi 10

Wij hebben de moeite genomen om even alle geruchten op een rij te zetten over deze aankomende smartphone. Zo zal de Mi 10 geleverd worden met een 6.5 inch OLED-scherm met een verversingsfrequentie van 90 Hz. De ‘standaard’ versie wordt mogelijk geleverd in versies met 8 GB of 12 GB werkgeheugen. De ‘Pro’ zal enkel met 12 GB werkgeheugen beschikbaar komen.

Over de camera’s op de achterzijde is er wel informatie bekend, maar bij lancering zal het duidelijk worden of dit ook daadwerkelijk klopt. Zo zal er voor de hoofdcamera een 108 megapixel camera worden gebruikt. Deze wordt bijgestaan door een 20 megapixel ultrabreedhoeklens, een 12 megapixel telefotolens en een 5 megapixel dieptesensor. De Mi 10 zal geleverd worden met een 4500 mAh accu welke zowel bedraad als draadloos snel opgeladen kan worden.

De Mi 10 Pro zal op het gebied van de camera’s en het opladen juist weer het grote verschil maken. De hoofdcamera en de grootte van de accu blijven echter zoals deze zijn. De hoofdcamera wordt echter bijgestaan door een 48 megapixel ultrabreedhoeklens, een 12 megapixel telefotolens en een 8 megapixel dieptesensor. De accu van dit topmodel zal, in vergelijking met zijn ‘kleinere’ broer, zijn accu iets sneller kunnen volladen.

Prijs en lancering

Zoals op de afbeelding is te zien wordt de smartphone op 11 februari aan het wereldwijde publiek voorgesteld. De prijzen van de Mi 10 zijn vooralsnog onduidelijk. Wel heeft men de adviesprijzen van de Pro-versie weten te delen. Hierdoor krijgen wij wel een beeld wat wij kunnen verwachten van deze nieuwe high-end smartphone. De genoemde prijzen zijn echter wel zonder eventueel importheffingen of rekening houdende met belastingen. In Nederland kan de Mi 10 Pro dus wat duurder uitvallen als de smartphone werkelijk hier beschikbaar komt.

De Mi 10 Pro met 128 GB opslag zal omgerekend € 490,= kosten. Wanneer je liever 256 GB opslag wenst moet je hier € 40,= extra voor betalen. Het vlaggenschip met 512 GB opslag zal ongeveer € 580,=. Zoals gezegd zullen de prijzen in Nederland wel iets hoger liggen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.