De Mi 10 Ultra zal enkel exclusief in China verkocht worden.

Xiaomi Mi 10 Ultra komt niet naar Nederland

Even was het nog de verwachting dat de nieuwe Mi 10 Ultra ook naar Nederland zou komen. Inmiddels heeft de fabrikant zelf bevestigd dat de smartphone alleen en exclusief in China verkocht zal worden. In dit geval zal de rest van de wereld ook geen deel uit mogen maken van de nieuwe smartphone. Vanwege deze keuze zal ook de Redmi K30 Ultra niet in Nederland verschijnen.

Geen andere naam

Xiaomi heeft totaal geen intenties om de smartphone onder een andere naam in Europa te lanceren. Zo werd recentelijk nog de Redmi K30 in Europa uitgebracht onder de naam Poco F2 Pro. Het is juist deze fabrikant die zo nu en dan andere namen kiest voor de rest van de wereld. De Mi 10-serie is echter wel gewoon in Nederland beschikbaar. Het zou in dat geval wel vreemd zijn als er plotseling voor de Mi 10 Ultra een andere naam zou komen.

Mi 10 Ultra met TCL-scherm

De nieuwe Mi 10 Ultra dankt zijn naam vooral aan het nieuwe scherm. Ditmaal heeft Xiaomi gekozen om het scherm af te nemen van de Chinese fabrikant TCL. Deze fabrikant had het scherm simpelweg nog in de schappen liggen en tot op heden nog niet gebruikt. TCL brengt vaak, onder licentie, eigen smartphones op de markt. De Mi 10 Ultra kan hierdoor nu rekenen op een 6,7″-oledpaneel met een fhd+-resolutie. De verversingssnelheid is 120Hz. De telefoon valt verder op door de hoogste laadsnelheid op een telefoon tot nu toe: 120W. Draadloos laden gaat met maximaal 50W.

Toekomst van het scherm

Het is goed mogelijk dat Xiaomi juist China als testomgeving gebruikt voor dit nieuwe type scherm. Door juist te kiezen voor een andere leverancier neemt de fabrikant uiteraard een gok. Wanneer de gok verkeerd uitpakt kan de schade nog beperkt worden tot enkel het thuisland. Wanneer het scherm echter goed wordt ontvangen is er een gedegen kans dat het scherm in nieuwe smartphones gebruikt zal worden. De Mi 10 Ultra kunnen wij dan mogelijk ook het beste zien als een testobject. Dit biedt mogelijk meer perspectief voor de toekomst.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.