Xiaomi lanceert de Redmi Note 6 Pro

Xiaomi heeft vandaag de Redmi Note 6 Pro gelanceerd. De fabrikant heeft gekozen om de smartphone in Thailand te lanceren waar het model ook per vandaag leverbaar is. Of de Redmi Note 6 Pro ook in andere landen beschikbaar gaat komen is nog onbekend.

Hardware

De nieuwe Redmi Note 6 Pro wordt geleverd met een 6.26 scherm met aan de bovenzijde een inkeping in het scherm. Het scherm heeft een maximale resolutie van 2280 x 1080 pixels. Net als zijn voorganger wordt ook dit model geleverd met de Snapdragon 636 chipset en 4 GB werkgeheugen. De Redmi Note 6 Pro zal geleverd gaan worden met 64 GB opslag. Het is goed mogelijk dat de fabrikant in de toekomst nog modellen uit gaat brengen met meer werkgeheugen en meer opslag. Al bij andere modellen heeft de fabrikant hier hetzelfde gedaan. De Redmi Note 6 Pro zal standaard geleverd worden met Android 8.1.

Camera

De Redmi Note 6 Pro wordt de eerste smartphone van de fabrikant met een viertal camera’s. Dit betekent dat er een tweetal camera’s aan de achterzijde en voorzijde zitten. Op de achterzijde zien wij een 12 megapixels camera met een 5 megapixels sensor. Aan de voorzijde heeft Xiaomi gekozen voor een 20 megapixels camera met een 2 megapixels sensor.

Vooral op het gebied van camerasoftware het de Redmi Note 6 Pro een goede ontwikkeling doorgemaakt. Vooral de AI features zijn flink uitgebreid. Zo beschikt de smartphone nu onder andere over “AI Dynamic Bokeh,” “AI Portrait 2.0,” “AI Dual Front Camera,” en “AI-assisted scene recognition.” Deze laatste functie herkent 206 scenes die verdeeld zijn over 27 categorieen. Op basis hiervan wordt de juiste instellingen op de camera razendsnel ingesteld.

Beschikbaarheid

De nieuwe Redmi Note 6 Pro zal per direct beschikbaar komen in Thailand. Hij zal leverbaar worden in de kleuren zwart, zwart en rose goud. Of het nieuwe model ook naar Europa zal komen is nog onbekend. Vooralsnog heeft Xiaomi hier nog niet over te kennen gegeven. Zijn voorganger is uiteindelijk ook in Nederland beschikbaar gekomen en de kans is dus groot dat ook deze Redmi Note 6 Pro in Nederland beschikbaar gaat komen. Zijn adviesprijs zal dan rond de € 200,- gaan liggen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.