Xiaomi lanceert de Mi Mix 3 5G

Voorafgaand aan het MWC heeft Xiaomi vandaag de Mi Mix 3 5G gelanceerd. Het is de eerste commerciele smartphone die ook geschikt is om gebruik te maken van een 5G-netwerk. Om de introductie extra kracht bij te zetten werd er een Skype videogesprek via 5G gevoerd. Het gesprek werd gevoerd via de spaanse tak van Orange en volgens de fabrikant is het het eerste 5G gesprek buiten China.

5G variant

Begin januari heeft de fabrikant al de Mi Mix 3 gelanceerd. De nieuwste variant werkt dus nu ook op 5G. Het blijft echter niet bij deze wijziging. De nieuwe versie beschikt ook over de nieuwere Snapdragon 855 chipset welke standaard over de X50 modem beschikt. Deze modem is noodzakelijk om connectie te kunnen maken met een dergelijk snel netwerk.

Op dit moment ondersteunt de X50 modem nog niet alle frequenties. Bepaalde providers zullen echter, al dan niet noodgedwongen, hun 5G-netwerk op een frequentie moeten gaan aanbieden die niet wordt ondersteunt door de X50-modem. Welke frequenties er nu exact ondersteunt gaan worden is niet helemaal duidelijk, maar het is daarnaast ook niet duidelijk welke frequenties bijvoorbeeld in Nederland gebruikt gaan worden. De nieuwe X55 modem zal in de toekomst wel weer een breder scala aan frequenties aanbieden.

Specificaties

De nieuwe Mi Mix 3 5G zal vrijwel geen andere uiterlijke kenmerken hebben ten opzichte van de ‘reguliere’ 4G-variant. Zo zien wij aan de voorzijde nog steeds de bekende 24 megapixels camera en 2 megapixels sensor die van achter het display omhoog komen. Ook het 6.39 inch AMOLED-scherm heeft zijn plek weten te behouden bij dit model. De Mi Mix 3 5G zal standaard geleverd worden met 10 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Dit laatste is nog variabel en er komen dus ook modellen met meer opslag beschikbaar.

Een kleine wijziging in de accu is wel op te merken. De nieuwe Mi Mix 3 5G wordt geleverd met een 3800 mAh accu. De extra capaciteit is ook wel nodig wanneer je ook gebruik kunt maken van een 5G-netwerk.

Aan de achterzijde merken wij wel op dat de fabrikant hier een wijziging heeft doorgevoerd in de camera’s. De Mi Mix 3 5G zal enkel beschikbaar komen met een tweetal camera’s aan de achterzijde met beide 12 megapixels resolutie. In vergelijking met de Mi 9 is deze resolutie natuurlijk weer een domper.

Prijs en beschikbaarheid

Vooralsnog lijkt het er naar uit te zien dat dit model vooral om een wedloop lijkt te gaan. Er is momenteel nog geen commercieel 5G-netwerk beschikbaar voor consumenten en dus is de aanschaf van dit model nog niet echt nuttig. Daarnaast is het nog onduidelijk of de X50 modem ook gebruikt kan worden op een Nederlands netwerk in de toekomst. Als je hem toch graag wilt hebben kan de Mi Mix 3 5G al voor € 599,- van jou zijn, echter dan moet je nog wel even geduld hebben tot mei. Dan zal de verkoop werkelijk van start gaan.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.