Vandaag heeft Xiaomi de Mi 9 officieel gelanceerd. De Mi 9 is het nieuwe topmodel van de fabrikant en beschikt over enkele indrukwekkende specificaties. Zoals wij het van de fabrikant mogen verwachten zal ook de nieuwe Mi 9 weer een betaalbare smartphone gaan worden.

Xiaomi lanceert de Mi 9

Vandaag heeft Xiaomi de Mi 9 officieel gelanceerd. De Mi 9 is het nieuwe topmodel van de fabrikant en beschikt over enkele indrukwekkende specificaties. Zoals wij het van de fabrikant mogen verwachten zal ook de nieuwe Mi 9 weer een betaalbare smartphone gaan worden.

Indrukwekkende specificaties

Wie de lijst met specificaties van de nieuwe Mi 9 naleest zal direct opmerken dat de smartphone de directe concurrent gaat worden van onder andere de nieuwe Galaxy S10-serie. Zo wordt de smartphone geleverd met een 48 megapixels camera (afkomstig van Sony), de nieuwste Snapdragon 855 chipset en kun je de Mi 9 het snelst draadloos opladen in vergelijking met andere smartphones. De lijst met mogelijkheden blijft hier echter niet bij.

De nieuwe Mi 9 wordt standaard geleverd met een 6.39 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2280 x 1080 pixels. Achter ditzelfde scherm is ook de vingerafdrukscanner gebouwd. Aan de achterzijde zijn drie camera’s geplaatst: een hoofdcamera van 48 megapixel, een secundaire 12-megapixelcamera die volgens Xiaomi twee keer optische zoom mogelijk maakt en 16-megapixelcamera met een groothoeklens van 117 graden.

Charge Turbo

Onder de noemer Charge Turbo lanceert de fabrikant een nieuwe snellaadfunctie op hun smartphones. Je kunt de nieuwe Mi 9 zowel draadloos als bedraad opladen. Om draadloos laden met 20W mogelijk te maken is wel de optionele Charge Turbo-charging pad of een car mount van Xiaomi vereist.  Met deze accessoires is het mogelijk om de 3300 mAh accu binnen 100 minuten draadloos op te laden. Wanneer je de 27 Watt lader gebruikt kun je de accu binnen een uur opladen.

Versies

De Mi 9 zal in verschillende varianten beschikbaar komen, waaronder de gelimiteerde Transparant Edition. De standaard Mi 9 met 128 GB opslag zal beschikbaar komen in varianten met 6 GB of 8 GB werkgeheugen. Omgerekend kosten deze modellen € 400,- en € 440,-. De Mi 9 Transparant Edition komt met 12 GB werkgeheugen en 512 GB opslag. Dit model zal omgerekend ongeveer € 550,- gaan kosten. Er komt ook een midrange-versie met de naam Mi 9 SE. Dit toestel heeft een 5,97″-scherm, een Snapdragon 712-soc en een prijs van omgerekend 264 euro voor de versie met 6GB werkgeheugen en 64GB opslag.

Beschikbaarheid

Vooralsnog heeft de fabrikant de Mi 9 enkel gelanceerd voor de Chinese thuismarkt. Ze hebben echter wel te kennen gegeven dat het model ook in Europa beschikbaar moet gaan komen. Voorafgaand aan het MWC heeft de fabrikant nog een persconferentie gepland. Mogelijk wordt hier het Europese debuut voor de Mi 9 kenbaar gemaakt. Op welke termijn de nieuwe smartphone werkelijk leverbaar gaat worden in de Benelux is nog onbekend.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.