Xiaomi lanceert de Mi 8 Pro en Mi 8 Lite

Vandaag heeft Xiaomi eindelijk de Mi 8-serie verder uitgebreid. Met de Mi 8 Pro en de Mi 8 Lite is de serie nu in onze ogen wel compleet. De Mi 8 Pro is de internationale versie van de Mi 8 Explorer die eerder werd gelanceerd. in dat opzicht is er dus weinig veranderd en heeft enkel de naam een wat robuuster karakter gekregen. Zoals wij het van Xiaomi gewend zijn zullen deze modellen ook weer aantrekkelijk geprijsd zijn.

Xiaomi Mi 8 Pro

De nieuwe Mi 8 Pro wordt geleverd met een in-display vingerafdrukscanner. Ook is het mogelijk om deze smartphone middels gezichtsherkenning te ontgrendelen. Hiervoor heeft de fabrikant wel een wijziging doorgevoerd en maakt nu gebruik van infrarood. De Mi 8 Pro wordt geleverd met de Snapdragon 845 chipset waarbij er keuze is uit 6 GB werkgeheugen of 8 GB werkgeheugen. De Mi 8 Pro wordt geleverd met een 6.21 inch OLED touchscreen met een maximale resolutie van 2248 x 1080 pixels. Voor de foto’s en video’s heeft de fabrikant gekozen voor een dualcamera setup. Aan de achterzijde treffen wij tweemaal een 12 megapixels lens aan. Voor de selfies is er een 20 megapixels camera beschikbaar.

De Mi 8 Pro komt in de kleuren zwart, blauw en goud beschikbaar. Net als de Mi 8 Explorer wordt ook deze Mi 8 Pro nog aangeboden met een transparante achterzijde. De Mi 8 Pro met 128 GB opslag zal omgerekend ongeveer € 400,- gaan kosten. Het model met 8 GB werkgeheugen zal een meerprijs krijgen van ongeveer € 50,-. Vanaf 21 september moeten de eerste leveringen al gaan plaatsvinden.

Xiaomi Mi 8 Lite

Zoals de naam het al doet vermoeden is de Mi 8 Lite een minder krachtige versie van zijn grote broer. Op het gebied van specificaties zie je dit goed terug. Zo is de in-display vingerafdrukscanner vervangen voor een fysieke vingerafdrukscanner aan de achterzijde. De Mi 8 Lite zal beschikbaar komen in de kleuren zwart, blauw, paars, oranje en geel. Hiermee biedt de voordeligste variant wel een breder aanbod van kleuren. De smartphone komt beschikbaar met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag met een adviesprijs van rond de € 175,-. Dit model is ook beschikbaar met 6 GB werkgeheugen en dan betaal je omgerekend € 210,-. Het absolute topmodel van deze Mi 8 Lite is de 6 GB versie met 128 GB opslag. Voor dit model betaal je dan € 250,-. De leveringen van deze smartphone starten enkele dagen later en zullen op 25 september van start gaan.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1140

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.