Xiaomi lanceert de Mi 10 en Mi 10 Pro

De Mi 10 en Mi 10 Pro zijn vandaag officieel in China gelanceerd.

Zoals verwacht heeft Xiaomi vandaag de Mi 10 en de Mi 10 Pro gelanceerd. Beide modellen hebben zeker overeenkomsten, maar er zijn ook genoeg verschillen te ontdekken. De nieuwe Mi 10 Pro is dus het absolute vlaggenschip van het duo. Er is een goede kans dat deze smartphones ook in Nederland beschikbaar zullen komen.

Xiaomi Mi 10

De meest betaalbare van het duo is de Mi 10. Over de mogelijkheden hoef je zeker niet te klagen bij deze smartphone. Net als zijn grote broer beschikt deze gewoon over de Snapdragon 865 chipset, 5G ondersteuning en een viertal camera’s aan de achterzijde. De nieuwe Mi 10 is de eerste reeks binnen de Mi-serie met een punch-hole in het scherm voor de selfiecamera. Het scherm heeft een afmeting van 6.67 inch, net als zijn ‘grote’ broer. Echter komt dit model zonder gebogen schermranden.

Net als zijn grote broer beschikt deze Xiaomi Mi 10 over de veelbesproken 108 megapixel camera aan de achterzijde. Dit is dan ook direct de grote ‘eyecatcher’ op deze smartphone. Het is dezelfde camera welke wij al kennen van de Note in deze serie. Wel moet de cameraconfiguratie iets inleveren ten opzichte van de Pro. Zo beschikt deze smartphone, naast de 108 megapixel hoofdcamera, over een 2 megapixel dieptesensor en macrolens. De ultrabreedhoeklens blijft steken op maximaal 13 megapixel. Desondanks blijft een videopname in een 8K-resolutie nog steeds mogelijk.

Xiaomi Mi 10 Pro

De duurste van dit duo is de Mi 10 Pro. Deze smartphone komt dan ook met enkele leuke extra’s ten opzichte van zijn kleinere broer. Zo komt deze smartphone met een 6.67” AMOLED FullHD+ met gebogen schermranden. Standaard ondersteunt het scherm een verversingsfrequentie van 90 Hz.

Net als op de Mi 10 beschikt deze Pro-versie over de 108 megapixel camera op de achterzijde. Deze hoofdcamera wordt verder ondersteunt door een telefotolens welke 10x hybride zoom ondersteunt. Er is daarnaast een 12 megapixel lens aanwezig voor 2x optische zoom en een 20 megapixel ultrabreedhoeklens. Dankzij deze configuratie is de Xiaomi Mi 10 Pro in staat om opnames te maken tot een videoresolutie van 8K.

Prijs en beschikbaarheid

Beide smartphones zullen beschikbaar komen met een 30W snellader. Draadloos laden op deze snelheid behoort ook tot de mogelijkheden. De nieuwe Mi 10 zal in een drietal kleuren beschikbaar komen waarbij de smartphone begint met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Voor dit model zal er omgerekend € 530,= gevraagd worden. Voor ongeveer € 40,= meer heb je de versie met 256 GB opslag. Voor het topmodel met 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag wil de fabrikant graag € 620,= op de bankrekening bijgeschreven zien staan.

Bij de Mi 10 Pro is de configuratie iets zwaarder. Zo wordt het model standaard geleverd met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Voor dit model vraagt men € 660,=. Je kunt de Pro-versie echter ook krijgen met 12 GB werkgeheugen waarbij er nog keuze is uit 256 GB opslag of 512 GB opslag. Deze modellen kosten respectievelijk € 780,= en € 800,=.

Beide smartphones zouden wereldwijd gelanceerd worden op het MWC. Nu dit evenement is geannuleerd is het niet duidelijk wanneer de wereldwijde lancering is. Hiervoor zal de fabrikant nog een apart evenement voor inplannen. Wij verwachten dat zowel de Mi 10 als de Pro alsnog binnen 2 a 3 maanden in de Nederlandse winkels beschikbaar zijn.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Het MWC 2020 is geannuleerd voor dit jaar vanwege de vrees rondom het coronavirus.

MWC 2020 alsnog door organisatie geannuleerd

Volgend bericht

Essential

Essential stopt: het einde voor project GEM

Gerelateerde berichten

Total
5
Share