Xiaomi lanceert de goedkope Mi A2 en de Mi A2 Lite

Vandaag heeft Xiaomi officieel hun Mi A2 en Mi A2 Lite gelanceerd. Beide smartphones zullen gaan werken op Android One. Hierdoor kun je rekenen op een goed betaalbare smartphone met respectabele specificaties. Deze combinatie maakt de Mi A2 en de Mi A2 Lite een interessante smartphone voor velen. Het zullen vermoedelijk ook de eerste smartphones worden die uiteindelijk een update naar Android P krijgen. Hiermee bieden de Mi A2 en de Mi A2 Lite nu al veel mogelijkheden, maar ook voor de toekomst.

Xiaomi Mi A2

De nieuwe Mi A2 krijgt tijdens de lancering van de smartphones wel alle aandacht. Zo beschikt deze nieuwe smartphone over de Snapdragon 660-chipset. De body is opgetrokken uit lichtgewicht aluminium en ondanks de prijs kunnen wij ook rekenen op een dualcamera-setup. De nieuwe Mi A2 is niet zomaar een smartphone en over alles is goed nagedacht. Dit blijkt wel uit de specificaties die nu definitef zijn geworden.

De nieuwe Snapdragon 660-chipset is de nieuwste chipset vanuit Qualcomm. Deze is ruim 20% sneller ten opzichte van de 636-serie en zelfs 80% sneller ten opzichte van de 625-serie. De Mi A2 wordt standaard geleverd met een 6 inch touchscreen wat hem al bijna een phablet maakt. Aan de onderzijde treffen wij een USB-C poort aan, maar wij missen wel de jackplug. Deze laatste aansluiting wordt door muziekliefhebbers nog steeds omarmt. Aan de achterzijde heeft de mi A2 de beschikking over een 12 megapixels camera en een 20 megapixels sensor. De cameratechniek is verder verfijnd door Xiaomi en hierdoor kun je rekenen op een uitstekende kwaliteit voor foto’s en video’s.

De Mi A2 zal beschikbaar komen in de kleuren zwart, blauw en goud. Eind deze week zullen de eerste verkopen van start gaan aldus de fabrikant. De versie met 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslag krijgt een adviesprijs mee van € 249,-. De versie met 64 GB opslag heeft een meerprijs van € 30,-. Indien je voor de variant kiest met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag moet je € 349,- neertellen. Met deze prijzen wordt menig andere smartphone werkelijk van de markt geblazen. Wij kunnen ons dan ook niet anders voorstellen dan dat deze Mi A2 een echte verkoopsensatie zal gaan worden.

Xiaomi Mi A2 Lite

Alhoewel zijn grotere broer al goed betaalbaar is heeft de fabrikant ook nog een lichtere variant van de smartphone op de markt gebracht. Onder de naam Mi A2 Lite kun je bij deze smartphone rekenen op een 5.84 inch touchscreen. De Mi A2 Lite moet wel inleveren op rekenkracht. Zo wordt dit model uitgevoerd met de Snapdragon 625-chipset. Opmerkelijk genoeg wordt deze Mi A2 Lite wel weer geleverd met de jackplug. Deze aansluiting ontbreekt weer op zijn grote broer. De Mi A2 Lite wordt aan de onderzijde geleverd met een microUSB-aansluiting.

Aan de achterzijde treffen wij ook weer een dualcamera-setup aan. De hoofdcamera betreft een 12 megapixels camera en deze wordt ondersteund door een 5 megapixels sensor. Dor de lichtere specificaties is deze Mi A2 Lite dus ook een stuk goedkoper. Het model met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag krijgt een adviesprijs mee van € 179,-. Voor een meerprijs van € 50,- heb je de beschikking over een Mi A2 Lite met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag.

Beide modellen zullen over geheel Europa beschikbaar komen, maar gek gnoeg staat Nederland niet in de lijst. Hieruit kunnen wij dus opmaken dat de Kruidvat de deal met Xiaomi nog niet helemaal rond heeft. Beide modellen zullen naar alle waarschijnlijkheid wel via grijze import beschikbaar komen in verschillende webwinkels.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.