Xiaomi lanceert de Black Shark 2 Pro

De industrie voor gamingsmartphones wordt steeds groter. Dit bewijst de Black Shark 2 Pro maar weer eens. Eerder dit jaar werd de Black Shark 2 al gelanceerd, maar nu heeft de fabrikant van dit model ook een Pro-versie uitgebracht. Zoals je mag verwachten van een dergelijke Pro-versie beschikt dit model over de laatste technische snufjes.

Krachtig

Om de laatste mobiele high-end games te kunnen spelen heb je natuurlijk ook een krachtige processor nodig. Voor dit model heeft de fabrikant gekozen voor de nieuwe Snapdragon 855+ chipset. Deze is geklokt op een rekensnelheid van 2.96 Ghz. Deze chipset wordt daarnaast nog eens ondersteunt door 12 GB werkgeheugen. Voor het scherm van de Black Shark 2 Pro is gekozen voor een 6.39 inch Full HD+ AMOLED-scherm. Met dit scherm weten wij zeker dat ook elke kleur in een game goed tot zijn recht komt.

Wat wellicht wat tegenvalt is de 4000 mAh. Wanneer je een zwaardere game op de Black Shark 2 Pro aan gaat zetten zul je snel merken dat de accu leeg begint te raken. In dat opzicht hadden wij wel een zwaardere accu verwacht. Wanneer je dus echt even flink gaat gamen is een directe aansluiting op een oplader wel een verstandige keuze.

Features

De Black Shark 2 Pro is naast een zeer krachtige gamingsmartphone ook nog eens een stijlvolle smartphone. Aan de achterzijde treffen wij een tweetal LED’s aan die naar eigen wens qua kleur in te stellen zijn. Dit geeft de smartphone direct een heel andere look in vergelijking met andere smartphones. De achterzijde is ook zo opgebouwd dat deze lekker in de hand ligt. Uiteraard is dit alles wel ontworpen met het doel dat gamen op de Black Shark 2 Pro gewoon een belevenis wordt.

Voor de opslag is er standaard 128 GB beschikbaar. Ook hier kun je de vraag neerleggen of dat tegenwoordig wel genoeg is voor een dergelijke smartphone. In vergelijking met directe concurrenten is de Black Shark 2 Pro op dat gebied wel minder bedeeld. Op andere vlakken wordt dat uiteraard weer goed gemaakt. Zo kan het geheugen dankzij UFS 3.0 razendsnel gelezen worden.

Wanneer en of de Black Shark 2 Pro ook in Nederland beschikbaar gaat komen is nog maar even de vraag. Over een adviesprijs kunnen wij dan helaas ook nog geen uitspraak doen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.