Xiaomi komt met de Pocophone F1, annuleert de Mi Max 3 Pro

Recentelijk werd bekend dat Xiaomi de Mi Max 3 Pro definitief niet zou gaan lanceren. Nu komt de fabrikant toch met een gelijkwaardig model op de markt met een afwijkende naam. De Pocophone F1 moet het gat vullen. Opmerkelijk genoeg kiest de fabrikant nu voor een compleet andere naam.

Specificaties

Over de Mi Max 3 Pro waren wij al te spreken. Zo moest het vooral op hardwaregebied de bestaande Mi Max 3 gaan overtreffen. De nieuwe Pocophone F1 lijkt dit voort te zetten, echter doet de fabrikant er nog wel een schepje bovenop. Zo wordt de smartphone geleverd met de krachtige Snapdragon 845 chipset. Aan de achterzijde treffen wij een 12 megapixels camera aan die wordt ondersteund door een 5 megapixels sensor. Aan de voorzijde treffen wij een immense 20 megapixel camera aan. Deze selfiecamera beschikt over de Super Pixel-technologie. Hiermee vormen vier kleinere pixels een grote pixel. In de regel betekend dit dus dat de foto’s nog scherper zijn in vergelijking met een reguliere 20 megapixel camera.

In alle opzichten verslaat de Pocophone F1 de Mi Max 3 Pro absoluut. Zo beschikt de nieuwe smartphone over een krachtigere chipset en is ook aan het camerawerk flink gesleuteld. Wij kunnen ons nu goed voorstellen dat de fabrikant de Mi Max 3 Pro heeft geannuleerd en zich heeft gericht op deze nieuwe Pocophone F1.

Prijs en beschikbaarheid

De Pocophone F1 zal in twee varianten beschikbaar gaan komen. In beide gevallen krijgt de smartphone 6 GB werkgeheugen. De keuze is dan enkel nog te maken of je 64 GB opslag wenst of 128 GB opslag. De versie met 64 GB opslag moet ongeveer € 420,- gaan kosten. Voor het bedrag van € 460,- is de versie met 128 GB van jou. Volgens bronnen moet de Pocophone F1 eerst in Europa beschikbaar komen. In andere delen van de wereld wordt de later gelanceerd en vermoedelijk ook onder een andere naam.

Op basis van de eerste specificaties en de genoemde prijzen is de nieuwe Pocophone F1 nu al een winnaar. Er is geen high-end smartphone te vinden voor deze prijs met dergelijke specificaties. Met deze configuratie kan Xiaomi wel eens de markt flink doen opschudden. De komst van de smartphone wachten wij dan ook met grote spanning af.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.