Xiaomi introduceert de Redmi S2

Xiaomi heeft een nieuwe budgetsmartphone geïntroduceerd, de Redmi S2. Het model moet zich vooral onderscheiden door de hoge resolutie frontcamera. Met een frontcamera van 16 megapixels weet je zeker dat de selfies altijd haarscherp zijn. Deze zelfde camera wordt ook gebruikt voor gezichtsherkenning om op deze manier de smartphone te ontgrendelen. De nieuwe Redmi S2 wordt standaard geleverd met Android 8.1.

Specificaties

De nieuwe Redmi S2 wordt geleverd met een 5.99 inch touchsreen met een maximale resolutie van 1440 x 720 pixels. Er komen twee versies op de markt met 3 GB werkgeheugen en 4 GB werkgeheugen. Respectievelijk worden deze smartphones dan geleverd met 32 GB en 64 GB opslagcapaciteit en is eventueel uitbreidbaar. Voor de rekenkracht is er een 2 Ghz processor beschikbaar. Naast de gezichtsherkenning is het ook mogelijk om de vingerafdrukscanner te gebruiken aan de achterzijde van de Redmi S2 om het toestel te ontgrendelen. Het toestel zal leverbaar gaan worden in een drietal kleuren, namelijk Rose Gold, Champagne Gold en Platinum Silver.

Levering Nederland

De Redmi S2 zal per direct beschikbaar komen in China. De versie met 3 GB werkgeheugen heeft een adviesprijs van omgerekend € 130,-. De versie met 4 GB werkgeheugen krijgt een adviesprijs van € 204,-. het is onbekend of deze budgetsmartphone ook naar Nederland komt. recentelijk heeft Xiaomi een handelsovereenkomst gesloten met de Kruidvat voor de verkoop van hun smartphones. het is niet ondenkbaar dat ook deze goedkopere smartphone naar Nederland komt. Op welke termijn dit dan zal gaan gebeuren blijft even afwachten, alsmede de verkoopprijzen die de Kruidvat moet hanteren.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.