Xiaomi introduceert de Redmi 6 en Redmi 6A

Vandaag heeft Xiaomi de budget smartphones Redmi 6 en Redmi 6A geïntroduceerd. Vooralsnog zullen beide modellen eerst in China worden gelanceerd waarna andere landen spoedig ook zullen volgen. De officiële verkoop start op vrijdag 15 juni. Beide modellen volgen direct de bestaande Redmi 5 op.

Vandaag heeft Xiaomi de budget smartphones Redmi 6 en Redmi 6A geïntroduceerd. Vooralsnog zullen beide modellen eerst in China worden gelanceerd waarna andere landen spoedig ook zullen volgen. De officiële verkoop start op vrijdag 15 juni. Beide modellen volgen direct de bestaande Redmi 5 op.

Redmi 6

De Redmi 6 is de directe opvolger van de bestaande Redmi 5. De smartphone wordt geleverd met een 5.45 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1440 x 720 pixels. De Redmi 6 wordt geleverd met de Helio P22 chipset die een rekenkracht heeft van 2 Ghz op basis van een octa-core processor. Opmerkelijk genoeg wordt de nieuwe Redmi 6 geleverd met een wat zwakkere accu. Deze smartphone wordt geleverd met een 3000 mHa accu tegenover de 3300 mAh accu in de huidige Redmi 5. Toch is de verwachting dat de Redmi 6 een langere accuduur heeft vanwege de zuinigere processor en het iets kleinere scherm.

De Redmi 6 wordt geleverd in twee varianten. Een model met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Het andere model wordt geleverd met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. In beide gevallen is het geheugen verder uit te breiden met een microSD. De smartphone wordt geleverd met een dual-camera aan de achterzijde. De hoofdcamera heeft een resolutie van maximaal 12 megapixels en wordt ondersteund door een 5 megapixels camera. Aan de voorzijde treffen wij een 5 megapixels camera aan. Deze camera is ook in staat om het gezicht te herkennen om op deze manier de Redmi 6 te ontgrendelen. Het gebruik van de vingerafdrukscanner, aan de achterzijde, blijft ook een optie.

Redmi 6A

De Redmi 6A is de uitgeklede versie van de Redmi 6. Vooral op het gebied van hardware moet de Redmi 6A wat inleveren. Zo wordt de budget smartphone geleverd met de Helio A22 chipset. Qua rekenkracht wordt de processor ook geklokt op 2 Ghz, maar beschikt de processor wel over slechts vier kernen in plaats van de acht in het andere model. Voor het werkgeheugen is er 2 GB beschikbaar en kun je rekenen op 16 GB opslag. De selfiecamera blijft ongewijzigd en de Redmi 6A beschikt dus over een 5 megapixels camera aan de voorzijde. Aan de achterzijde zien wij een enkele 13 megapixels camera die wordt ondersteunt door een LED-flitser. Ook is de vingerafdrukscanner weggelaten op deze Redmi 6A.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 15 juni zal de officiële verkoop van start gaan. In eerste instantie zullen beide smartphones in China leverbaar worden. Andere landen zullen, volgens Xiaomi, spoedig volgen. De Redmi 6 met 32 GB opslag krijgt een adviesprijs van ongeveer € 150,-. Het model met 64 GB opslag zal ongeveer € 25,- duurder zijn. De Redmi 6A krijgt een adviesprijs van ongeveer € 120,- en hiermee is het een prima budget smartphone. Op welke termijn beide modellen in Nederland leverbaar zullen zijn is nog onbekend. Uiteraard hopen wij hier spoedig meer duidelijkheid in te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Fabrikant Sony heeft aangegeven te stoppen met de verdere ontwikkeling van Xperia Home, de launcher van Sony. De skin voor Android wordt gebruikt sinds de introductie van de eerste Xperia Z en heeft tussentijds de nodige wijzigingen doorgemaakt. Ook werd de skin gebruikt om eigen applicaties standaard mee te leveren met de Xperia smartphones.

Sony stopt ontwikkeling Android-skin Xperia Home

Volgend bericht
Waar KPN en Vodafone al extra voordeeltjes bieden voor mobiele aansluitingen gaat T-Mobile nu ook deze voordelen aanbieden. Het extra voordeel kan gebruikt worden wanneer je als klant ook kiest voor vaste diensten van T-Mobile zoals televisie en internet. Met deze constructie gaat T-Mobile dus klanten belonen die zowel vaste- als mobiele diensten afnemen.

T-Mobile beloont klanten extra die ook voor vaste diensten kiezen

Gerelateerde berichten
Total
3
Share