Xiaomi geeft meer info over hun opvouwbare smartphone

Het was even wachten op meer informatie over de opvouwbare smartphone van Xiaomi, maar eindelijk lijkt hier meer duidelijkheid in te komen. Het is inmiddels duidelijk dat deze fabrikant hun visie op een opvouwbare smartphone anders ziet dan menig andere fabrikant. Deze unieke mix kan zomaar de doorslag geven of de opvouwbare smartphone van Xiaomi de meest populaire gaat worden.

Ontwikkeling

Volgens Xiaomi is de ontwikkeling van de opvouwbare smartphone momenteel in volle gang. Hiervoor heeft de fabrikant meerdere partners in de arm geslagen om een succesvolle smartphone op de markt te kunnen zetten. Het scherm wordt door een derde ontwikkelt en aangeleverd, echter het opvouwmechanisme wordt wel weer intern ontworpen. Ook de aangepaste versie van het besturingssysteem wordt intern ontwikkeld. Al in een vroeg stadium werd besloten om de opvouwbare smartphone te voorzien van een dubbele vouw. Hiermee sla je de smartphone open als een soort menukaart. Op deze manier kan de opvouwbare smartphone op een drietal manieren gebruikt worden, aldus Xiaomi.

Eerste renders

Al eerder werden de eerste beelden getoond van deze nieuwe opvouwbare smartphone van Xiaomi. Alhoewel de smartphone nog vol in ontwikkeling is zagen wij nog geen camera terug. Gezien de complexe opbouw van de smartphone lijkt dit ook haast onmogelijk. Vooralsnog gaan wij er van uit dat Xiaomi deze smartphone alsnog met camera zal gaan uitrusten.

Op basis van de eerste beelden en geruchten zijn de eerste renders gemaakt. De nieuwe renders geven een goed beeld hoe de fabrikant denkt over hun nieuwe generatie smartphones. In deze renders is ook bewust gekozen om de camera nog even weg te laten. In het midden, aan het onderzijde van het scherm, is een USB-C aansluiting terug te vinden. Aan de bovenzijde van het scherm is een speaker terug te vinden. Hoe de smartphone verder werkelijk er uit komt te zien is nog maar even de vraag.

Op welke termijn Xiaomi met deze smartphone werkelijk op de markt zal komen is nog niet bekend. Ook de fabrikant geeft hier nog geen duidelijk in. Dat wij hier nog ruim een half jaar op moeten wachten lijkt ons in deze zeker niet vreemd.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.