Betaalbare 5G smartphones in 2020 vanuit Xiaomi.

Xiaomi gaat in 2020 vol inzetten op 5G smartphones

Eerder dit jaar werd bekend dat Xiaomi in 2020 zich wil toeleggen op 5G. Tijdens een keynote heeft de CEO van Xiaomi hier meer duidelijkheid in gegeven. Voor aankomend jaar kunnen wij weer een breed scala aan nieuwe smartphones tegemoet zien. Hier zal een overgroot deel ook standaard 5G ondersteunen.

Goedkoop op 5G

Nu zijn wij al gewend dat Xiaomi zeer betaalbare smartphones op de markt zet. Het was ook bekend dat de fabrikant voor 2020 zich ging focussen op de toepassing van 5G op hun smartphones. Hoe dit in het vat werd gegoten was tot op heden nog niet bekend. Tijdens een keynote heeft de CEO van Xiaomi, Lei Jun, hier meer inzicht in gegeven. Er zullen aankomend jaar minimaal tien smartphones worden gelanceerd. Alle smartphones boven een adviesprijs van omgerekend € 260,= zullen daarnaast standaard de beschikking krijgen over 5G. Met deze prijzen is het ook voor de gemiddelde Nederlander een betaalbare oplossing.

Toespraak

Lei Jun deed zijn toespraak op de China Mobile Global Partner Conference. Tijdens dit jaarlijkse evenement zullen enkele belangrijke partners hun toekomstvisie delen omtrent smartphones en mobiele technologie. De directeur van een grote Chinese provider trad ook naar voren. Hij verwacht dat er in 2020 ruim 70 miljoen mensen toegang hebben tot een 5G-netwerk. Dit hoeft dus niet perse in China te zijn. Daarnaast zullen er ruim honderd grote bedrijven zijn die de mogelijkheden van 5G optimaal gaan benutten.

Smartphones Xiaomi

Momenteel heeft Xiaomi al een leuk aanbod van smartphones die 5G ondersteunen. Als eerste hebben wij de Mi Mix 3 5G mogen verwelkomen. Voor Xiaomi’s begrippen is dit inmiddels een relatief oude smartphone. Daarnaast heeft de fabrikant recentelijk ook de Mi 9 Pro 5G en de Mi Mix Alpha gelanceerd. Dit laatste model is dan wel gelanceerd, maar veel exemplaren zijn er nooit van gemaakt. Volgens geruchten zijn er hier uiteindelijk maar 500 exemplaren van gemaakt.

Deze eerder genoemde modellen zijn nog ‘relatief’ dure modellen. Voor de toekomst kunnen wij dus goedkopere modellen verwachten die dit zullen ondersteunen. Wij kunnen dan denken aan de Redmi K30, Redmi Note 9 Pro of zelfs de Mi 10 SE. Uiteraard hoeven wij dan geen wilde gok meer te doen of een nieuwe high-end smartphone over 5G ondersteuning zal beschikken. Overigens heeft de fabrikant ook opgegeven dat ze nog steeds 4G varianten zullen maken voor markten waar een 5G netwerk voorlopig nog niet actief is.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1141

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.