De Xiaomi Redmi Note 9 (Pro) is nu per direct leverbaar in Nederland.

Xiaomi brengt Redmi Note 9 (Pro) naar Europa

Xiaomi heeft de Redmi Note 9 al eerder gelanceerd en de smartphone is dus al geruime tijd leverbaar. De smartphone was tot op heden enkel leverbaar in China en Indian. Vandaag hebben ze bekend gemaakt dat het model ook in Europa beschikbaar zal komen. Met deze lancering voor Europa hebben de Chinezen weer een zeer betaalbare smartphone in de Nederlandse schappen liggen.

Overeenkomsten

Er zullen een tweetal modellen leverbaar zijn. De Redmi Note 9 is het goedkoopste model van het duo. Op het oog lijken de smartphones op elkaar. De verschillen worden dan ook onderhuids gemaakt. Beide smartphones zullen geleverd worden met een 6.67 inch scherm met een maximale resolutie van 2400 bij 1080 pixels. Om het geheel af te maken is het scherm verder beveiligd door middel van Gorilla Glass 5. Aan de bovenzijde is een gat gemaakt voor de selfiecamera.

Beide modellen zullen geleverd worden met Android 10. Het besturingsysteem is daarnaast nog eens voorzien van een eigen schil vanuit Xiaomi zelf. Hierdoor moet de gebruikerservaring een stuk verbeteren. Om alles werkend te houden worden de toestellen geleverd met een 5020 mAh accu. Met betrekking tot het laden zien wij al wel de eerste verschillen opduiken. Zo kun je het goedkoopste model met de 15W lader opladen. Bij de Pro wordt er standaard de 33W snellader meegeleverd.

Redmi Note 9

Het goedkoopste model van het duo is deze Redmi Note 9. Dit model wordt geleverd met een MediaTek chipset in combinatie met 3 GB of 4 GB werkgeheugen. Dit laatste is afhankelijk van de gekozen opslag. Aan de achterzijde zien wij een viertal camera’s terug. De hoofdcamera betreft een 48 MP lens. Deze camera wordt nog eens bijgestaan door een ultrabreedhoeklens, macrolens en een dieptesensor. Aan de voorzijde heeft de fabrikant gekozen voor een 16 MP selfiecamera.

Redmi Note 9 Pro

De ‘Pro’ is het duurste model van het duo. De verschillen zijn onderhands dan ook wel aanzienlijk. Je kunt dus wel stellen dat het prijsverschil gerechtvaardigd is. Zo wordt dit model standaard geleverd met de Snapdragon 730G chipset. De Redmi Note 9 Pro zal standaard geleverd worden met 6 GB werkgeheugen. Als je al naar de rekenkracht kijkt zijn er dus enorme verschillen op te merken.

Op het gebied van de camera’s zijn er ook de nodige wijzigingen doorgevoerd. Zo is de hoofdcamera aan de achterzijde een 64 MP lens. Voor de selfiecamera heeft men gekozen voor een 32 MP cameralens.

Prijs en beschikbaarheid

Beide modellen zijn per direct te bestellen in verschillende configuraties. Je hoeft dus gelukkig ook niet nog eens te wachten op de levering of beschikbaarheid in Nederland.

  • Redmi Note 9 3GB RAM / 64GB opslag – 199 euro
  • Redmi Note 9 4GB RAM / 128GB opslag – 229 euro
  • Redmi Note 9 Pro 6GB RAM / 64GB opslag – 269 euro
  • Redmi Note 9 Pro 6GB RAM / 128GB opslag – 299 euro
Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.